İzmit Belediyesi şehir merkezi ve köy ayrımı yapmaksızın hizmetlerine hız kesmeden devam ediyor.

Muhtar Mustafa Karaboğa’nın muhtarlık hizmetini kendi evinde vermek zorunda kalmasına ve köy halkının da bu durumdan dolayı mağdur olmasına İzmit Belediyesi kayıtsız kalmadı. İzmit sınırları içerisinde bulunan ve muhtarlık binası olmadığı için hem muhtarın hem vatandaşın mağdur olduğu Ambarcı Köyü’ne muhtarlık ofisi yapıldı.

KÖY DOKUSUNA UYGUN

İzmit Belediyesi Etüt Proje Müdürlüğü gözetiminde Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından Ambarcı Köyü’nde bulunan park alanı içerisinde, toplam 21 metre kare kullanım alanı olan ve içerisinde mutfak ve WC bulunan muhtarlık hizmet ofisi yapıldı.  Yapılan yapının cephesi köy dokusuna ve doğallığına uygun olması adına özel üretim ahşap ile kaplandı.

GENEL BAKIM ÇALIŞMALARI

Muhtarlık hizmet ofisinin de içerisinde bulunduğu Tepebaşı Parkı’nda İzmit Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından genel bakım çalışmaları da  yapıldı. Parkın içine konulan muhtarlık binasının çevresi düzenlenirken, önüne sundurma yapıldı. Oyun alanı zeminine ilave kum serildi ve bozulan sert zeminler onarıldı. Ekipler tarafından ayrıca yeşil alanlar çapalandı, tesviye edildi, çim tohumları atıldı ve son olarak kent mobilyaları boyandı.

AÇILIŞ 7 ARALIK

İzmit Belediyesi tarafından Ambarcı köy muhtarının ve köy halkının mağduriyetini gidermek ve işlemleri daha kolay ve hızlı yapabilmeleri için yapılan yeni muhtarlık ofisinin açılışı 7 Aralık Cumartesi saat 14.00’da gerçekleştirilecek.

Editör: TE Bilisim