Depreme dayanıklı sosyal konutların asgari peşinat tutarı 27 bin 405 TL olarak belirlenirken aylık taksit tutarı ise 2 bin 510 lira olarak belirtildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yan şirketi KİPTAŞ, İzmit’te depreme dayanıklı 143 adet sosyal konut inşa edecek. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 27 Ekim’de İzmit’e gelerek bölgeyi incelemişti. 40 milyon liraya mal olacak ve ve Arızlı mevkiindeki Akpınar Mahallesi’nde inşa edilecek konutların temel atma töreni yapıldı. Çınar Evler projesinin merakla beklenen fiyatları da kamuoyuna duruyuldu.

PROTOKOL TAM KADRO

KİPTAŞ İzmit Çınar Evler Projesi’nin temel atma töreni İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi. Programa İmamoğlu’nun yanı sıra İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, ve TBMM Başkan Vekili ve CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, CHP İl Sekreteri Bülent Sarı, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, CHP Eski Milletvekili Hikmet Erenkaya, CHP İlçe başkanları, başkan yardımcıları, başkan danışmanları ve çok sayıda davetli katıldı.

148 BAĞIMSIZ BÖLÜM

Programın açılış konuşmasını yapan KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, “Söz verdiğimiz gibi 2020 yılı bitmeden temel atma törenimizi yapıyoruz. KİPTAŞ Çınar Evler Projemiz insan ve çevre odaklı bir proje. Katılımcı bir anlayışla hareket ettik. Anket düzenledik ve 10 binin üzerinde vatandaş anketimize katıldı. 143 konut 5 ticari birimden oluşan projemiz toplam 148 bağımsız birinden oluşuyor. Projemizde konutların ortalama 87 Metrekare 37 adet 2+1 kullanımlı dairelerimiz, 93 metrekare 66 adet 2+1 ara kat dairelerimiz.

AYLIK ÖDEME 2 BİN 510 TL

144 metrekare 40 adet 3+1 olmak üzere 4 bloklu bir projedir. Projemiz peşin 274 bin liradan başlayan fiyatların yanı sıra asgari peşinat tutarımız 27 bin 405 TL’den başlayarak 120 ay vadeli bankalardan aldığımız özel finans oranı sayesinde aylık taksitlerimiz 2 bin 510 liradan başlayacaktır.

18 AYA TESLİM EDİLECEK

Taksitlerimizde asgari ücretin altına inmek için çok çaba sarf ettik ve bunu başardık. Cinarevlerkiptas.com.tr sitemizde başvuru şartlar detaylı bir şekilde yer alıyor. Kocaeli’de en az 1 yıl ikamet edenler ve evi olmayan kişiler başvurulabilirler. Projemizde engelli ve şehit ailelerimizin yanı sıra sağlık çalışanlarımıza da ayrıcalık tanıyoruz. 2 artı 1 ara kat dairelerden yer ayırdık bu gruplara. Tamamlanma süresini 18 ay olarak planladık.

“İMAMOĞLU,İZMİT’İ ÇOK SEVİYOR”

Programda konuşan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “Başkanımızı burada ağırlamaktan gurur duyuyoruz. Sayın başkanımız Türkiye’nin kalbini yönetiyor. KİPTAŞ İzmit Çınar Evler Projesi’nin temelini atıyoruz. Mutlu ve gururluyuz. Başkanımız İzmit’e abilik yaptı, bu birliktelik bizim için çok önemli. Burada sadece ev projesinin temelini atmıyoruz aslında, burada İzmit ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında güçlü bir birlikteliğin temelini atıyoruz. Başkanımız İzmit’i Kocaeli’yi çok seviyor”dedi.

HERKES BİZİ KONUŞUYOR

“Göreve geldiğimizden beri türlü engellemelerle mücadele ediyoruz” diyen Hürriyet sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı; “Borçlu teslim aldığımız bir belediye ve ardından Koronavirüs belası ile baş başa kaldık. Bunlar yetmezmiş gibi her türlü iftira ve karalama kampanyasıyla karşı karşıya kaldık. Buraya beton atacak mikserler için bile bin dereden su getirildi. Siyasetin kısır çekişmesine takılmadan engelleri aşmaya çalıştık. Bizim arkamızda hükümet desteği yok diyerek köşemize çekilmedik. Çözüm için çalıştık. Bu kentte her toplantının gündemi biziz maalesef. Herkes bizi konuşuyor. Biz hizmetlerle uğraşıyoruz.

BİZ ONLARLA YARIŞMIYORUZ

Kısır siyasete izin vermiyoruz. 20 yıldır unuttuklarını hatırlatıyoruz birilerine. Teleferik diyoruz, teleferik yapacağız diyorlar. Tarım diyoruz, 20 yıldır akıllarına gelmeyen tarımı gündemlerine alıyorlar. Depremden kalan hasarlı konutları yıkamayanlar, rantsal dönüşüme imza atanlar birden kentsel dönüşüm demeye başlıyorlar. Biz sanat kenti diyoruz, önce eleştiriyorlar sonra sahipleniyorlar. Milletimiz olanları dikkatle takip ediyoruz. Bütün belediyeler bizimle yarışıyor ama bir fark var biz onlarla yarışmıyoruz.

PAŞİNAT 27 BİN LİRA

Çınar Evler Projesi afet odaklı yeni bir anlayışla inşa edilen bir konut projesi. Biz burada aslında bir örnek oluşturuyoruz. Bugüne kadar sosyal konut adı altında yapılan rant projelerine tokat gibi çarpacak bu proje. Asgari ücretin altında bir ücretle ödeme yapılacak. Peşinat olarak 27 bin lira belirlendi. Orta ve alt gelirli vatandaşlarımızın alabileceği önemli bir proje. İnsanlarımız burada ev sahibi olacaklar. Projemiz hayırlı olsun.”

KİPTAŞ ÖNEMLİ BİR KURUM

Hürriyet’in ardından kürsüye çıkan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Sosyal konut projesi üretmek depremle mücadelenin önemli bir bölümü. İnsanların mutlu oldukları konutlar üretmek istedik. Türkiye’nin tasarım sorunu yaşadığı ortada. Son yıllarda üretilen sosyal konutlar tasarım gücü açısında kente ne katıyor? Diye sorduğumuzda ne yazık ki istediğimiz cevapları alamıyoruz. KİPTAŞ bu manada önemli bir kurumumuz” dedi.

İZMİT İLE DAYANIŞMA İÇİNDEYİZ

Sözlerine devam eden İmamoğlu, “Bugün yaptığımız, depremle mücadelenin dışına başka bir yönü de var. Dayanışma. Tabi ki İzmit Belediye Başkanım ile dayanışma içinde olacağım. Sadece CHP’li olduğu için ya da Fatma Hanım’ı sevdiğimiz için yapılan bir iş birliği değil. Her belediyeyi ziyaret ettim. Parti ayrımı yapmaksızın, bir parti randevu vermiyor. Arkadaşlarım belediyeleri gezip nasıl iş birliği yapabiliriz diye çalışıyor. Bunu aşmak adına biz bugün İzmit’le dayanışma içindeyiz. Dayanışma içinde olmak isteyen belediye varsa kapımız açık Kocaeli’nin bütün belediyelerine duyuruyorum. BU manada bizim Fatma Hanım ile iş birliğimiz var. Sadece KİPTAŞ ile değil birçok müdürlük ile iş birliğimiz var. Fatma Hanım önümüzdeki günlerde İzmit halkına duyurur” dedi.

BUTONA BİRLİKTE BASDILAR

Sözlerinin sonlarına doğru İmamoğlu, “Hem Fatma Hanıma hem de arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Fatma hanımın iki arzusu vardı biri düşük peşinat bir diğeri de asgari ücreti aşmaması aynı zamanda sağlık çalışanları talebi. Atacağımız temel hayırlara vesile olsun. 18 bitim süresini doğru takvime çekebilmeye çalışacağız. İnşallah Yeni sosyal konutlar kazandırmaya devam ederiz. Sosyal konutlarımız hayırlı olsun” dedi. konuşmalardan sonra başkanlar ve milletvekilleri butona basarak temel atma töreni gerçekleştirdi. Temel atma sonrası başkanlar proje alanını birlikte incelediler.

Editör: TE Bilisim