İzmit Kaymakam Şevket Cinbir'in 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısı ile kendisine ait sosyal Medya hesabından paylaştığı mesaj şu şekilde

HEMEN BUGÜN BAŞLAYABİLİRİZ..

Değerli Dostlar;

Bugün, çok özel ve güzel vatandaşlarımızın sevincine ortak olmak, sorunlarının çözümüne yönelik sosyal duyarlılık bilincini artırmak ,engelleri aşabilen bu insanların bakışları, dokunuşları, sözleri ile anlatmak istediklerini anlayabilmek için bir kez daha bütün imkanlarımızı ve yüreğimizi ortaya koyma zamanıdır.

Herkesin engelli adayı olduğunu unutmadan, içimizdeki engelleri aşarak bize düşen sorumluluklarımızı yerine getirmek, (örneğin komşunun engelli çocuğunun çıkardığı gürültüden rahatsız olup o özel aileyi tedirgin etmemek) insanlık görevimizdir.

Tekerlekli sandalye hediye ettiğimiz engellinin bu sandalye ile yaşamını devam ettirebimesinin ötesinde; sosyal hayatta çağımızın sunduğu imkanlardan yararlanabilecek şekilde her yere kolayca ulaşılabilmesini sağlayabilmeliyiz.

Engelli dediğimiz bu özel insanlara tekerlekli sandalye hediye ederken çekilen fotoğrafları paylaşmaktan ziyade; onların önündeki bizden kaynaklanan engelleri kaldırmalıyız.

Bu konuda herkesin yapabileceği birşeyler vardır. En azından bazı şeyleri yapmayarak,engellilerin hayatlarını zorlaştıran ve onlar için engeller oluşturan bazı olumsuz alışkanlıklarımızı terkederek onlar için birşeyler yapmaya HEMEN BUGÜN BAŞLAYABİLİRİZ...Örneğin engelliler için ayrılmış yolu veya park yerini işgal etmekten,engelli rampasının önünü kapatmaktan hemen vazgeçebiliriz.

Her geçen gün engellilerin sorunlarına karşı duyarlılığın arttığı bir ülke olmakla birlikte gelişen yeni şartlar ve oluşan ihtiyaçlara göre yapılması gerekenleri devletimizin kurum ve kuruluşları, üniversitelerimiz ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliği içinde yapma bilinci ve kararlılığı ile daha yaşanılabilir bir dünyayı kurma çabasını sürdürmeliyiz.

Herkese engelsiz bir yaşam temennisiyle; selam,saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

Editör: TE Bilisim