Belsa Plaza İş Merkezi Yönetimi Kat Maliklerinin 18 Ocak tarihindeki kongresi yeterli çoğunluk sağlanamadığı için ertelenmişti. Kongre bugün MÜSİAD Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Mevcut başkan Hakan Özkum'un yönetime aday olmadığı kongrede İzmit Belediyesi Meclis Üyeleri Yaşar Kardaş, Süleyman Şen ile esnafları temsilen Fadime Coşkun, Necdet Polat, Ertuğrul Çakmak ve Orhan Demirtaş yönetime aday oldu. Oylamanın ardından Yaşar Kardaş, Necdet Polat ve Fadime Coşkun yönetime seçildi.

YÖNETİM BELİRLENDİ

Kongrede 3 yönetim kurulu üyesi 3 denetim kurulu üyesi belirlendi. Kongrenin divan kurulu başkanlığını İbrahim Uygun yaparken, katip üyeliklerini ise Mustafa Anayurtlu ve Abdülhamit Çarkçeviren üstlendi. Belsa Kat Malikleri Genel Kurulu’nun 634 bağımsız bölüm ve 259 kat maliki üyesi bulunuyor.

“BORÇLAR ÖNCEKİ DÖNEMDEN KALMA”

Kongrede faaliyet raporunu sunan mevcut başkan Hakan Özkum, “821 bin lira alacağımız bulunuyor. İş merkezinin tüm asansörleri yenilenmiştir. Temizlik ve bakım personelinin ödemesi yapılmıştır ve geçmişe ait ödemeleri bulunmamaktadır. Malzeme alımlarına dair tedarikçi firmalara hiçbir borcumuz yoktur. 2012’de yapılan korkuluklar için firma bizi icraya verdi. Biz yönetime gelmeden önce verilen karardan dolayı bizler 152 bin 474 lira ödeme yükümlülüğüne girdik. Alacaklı firma haciz işlemine başladı. İcra takibi durdurulmasına rağmen İzmit Belediyesinin aidat gelirleri bloke olmuştur. 5 ay boyunca düzenli gelir kaynağımızı kaybetmiş bulunuyoruz. 3 adet icra dosyamız bulunduğundan İzmit belediyesinden uzun süre tahsilat yapılamayacaktır. Tüm borçlarımız hakkında yapılandırma vardır” dedi.

ALACAK VE BORÇ RAKAMLARI AÇIKLANDI

Olağan genel kurulda Denetleme Kurulu raporunu okuyan Orhan Başusta Belsa’nın alacak ve borçlarını paylaştı. Belsa’nın Faizsiz alacak tutarı 948 bin 153 lira, faizli alacak tutarı ise 2 milyon 54 bin 153 lira. Toplam borç ise 1 milyon 479 bin lira olarak açıklandı.

“ESNAFA KOLAYLIK GÖSTERİLMELİ”

Yönetime aday olan  ve seçilen İzmit Belediyesi Meclis  Üyesi Yaşar Kardaş oylama öncesi yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı; “İzmit Belediyesi adına adayım. Burada yapısal bir takım meseleler var. Bazı konuların halledilmesi bizleri sevindirdi. Kimin ne borcu var her şey ortada. Esnafa daha önce kolaylık gösterildiyse bundan sonra da gösterilmeli. Bazı devlet kurumları Belsa esnafıyla uğraşıyor. Bazı arkadaşlara bu hafta içerisinde kapatma kararı gelecek. Kamu ile ilgili meselelerde mücadeleyi bizlere bırakın.

“BELEDİYE OLARAK DESTEĞİNİZİ BEKLİYORUZ”

Bu borçların neden, nasıl yapıldığı anlatılırsa, şeffaf olunursa sorun halledilir. Bu borç ödenmeyecek bir borç değil. Esnafın aidatlarını arttırmayacağız tabii ki. Tuvaletler sadece Belsa’nın değil, İzmit’in sorunu olmuş durumda neredeyse. Belsa’nın etrafındaki bir takım alanlar değerlendirilebilir. Bizim suratımızı görmekten bıkacaksınız. Size sormadan hiçbir şey yapmayacağız. Belsa’nın problemleri sizin problemleriniz. Belediye olarak sizlerden desteğinizi bekliyoruz” dedi.

6 ADAY YARIŞTI

Yönetim için Yaşar Kardaş, Fadime Coşkun, Necdet Polat, Orhan Demirtaş, Ertuğrul Çakmak, , Süleyman Şen aday oldu. Oylama sonucunda Yaşar Kardaş 236, Necdet Polat 170, Fadime Coşkun 148, Orhan Demirtaş 143, Süleyman Şen 103, Ertuğrul Çakmak 33 oy aldı. En fazla oy alan Yaşar Kardaş, Necdet Polat ve Fadime Coşkun yönetime seçildi.

DENETİM KURULU

Denetleme kurulu için Ersin Biçer, Sinan Taçyıldız, Ekrem Ayhan ve Salih Demir yarıştı. Oylardan 247’sini Ersin Biçer, 240’ını Ekrem Ayhan, 161’ini Salih Demir ve 111’ini Sinan Taçyıldız aldı. Oylamanın ardından denetim kurulan Ersin Biçer, Ekrem Ayhan ve Salih Demir seçildi.

Editör: TE Bilisim