Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Hasan Aydınlık ve Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, Roman vatandaşlarla bir araya geldi.

Kandıra Belediye Çay Bahçesinde gerçekleştirilen istişare toplantısına Genel Sekreter Yardımcısı Aydınlık ve Başkan Turan’ın yanı sıra Ak Parti Yöneticisi Havzullah Yaydemir, Kocaeli Romanlar Derneği Koordinatörü Erkan Aksoy, Kandıra Romanlar Derneği Başkanı İhsan Okatan ve roman vatandaşlar katıldı.

Kandıra’da yaşayan Romanların sorunlarının ve taleplerinin konuşulduğu programda konuşan Başkan Adnan Turan, her konuda Roman vatandaşların yanında olmaya devam edeceklerini ifade ederek; “Önce insanız. Yaratılmışların en onurlusudur insan. Bizim görevimiz insanı yüceltmektir. Şeyh Edebali diyor ki insanı yücelt ki devlet yücelsin insan varsa devletin anlamı vardır. Hepimiz Türkiye’de doğmaktan ve bayrağının altında yaşamaktan onur duyuyoruz. Rabbimiz bizleri bayraksız ve vatansız bırakmasın.” şeklinde konuştu.

Birlik, beraberlik ve kardeşliğimiz bize büyüklerimizden kalan, bizim de gelecek nesillere bırakacağımız en büyük mirastır” ifadelerini kullanan Başkan Turan, “Sahada çalışmalarımız devam ediyor, inşallah 2020 yılında daha da hız kazanacak. Sizlerle yapacağımız istişareler sonucunda güzel çalışmalara imza atacağız.” dedi.

Roman vatandaşlar Genel Sekreter Yardımcısı Aydınlık ve Başkan Turan’a sorunlarını dile getirirken, mahallede yapılan çalışmalardan dolayı da kendilerine teşekkür etti.  Vatandaşlar “Başkanlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Ne zaman istesek bizim yanımızdalar. Bizlere bugüne kadar verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz.” diye konuştular.

Editör: TE Bilisim