Azerbaycan Cumhurbaşkanlığına bağlı olarak Dünya’da faaliyet gösteren Türk-Azerbaycan Diaspora Teşkilatları ile ortak projeler yürüten Azerbaycan Diaspora Bakanlığı, Türkiye’de bulunan ve Diaspora Bakanlığınca resmi olarak muhatap kabul edilen Azerbaycan Diaspora Teşkilatları listesini güncelledi.

MUHATABIMIZ VOLKAN AYDEMİR

İlimizden sadece Kocaeli Derince Derneği’nin resmi muhatap olarak kabul edildiği listeyi resmi internet sitesinde yayınladılar.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Derince Azerbaycanevi Derneği Başkanı Volkan Aydemir de haberi doğrulayarak, “Öncelikle, Azerbaycan Diaspora Bakanımız Sayın Fuad Muradov’a teşekkürlerimi ve saygılarımı bildiririm. Ben ve arkadaşlarım Kocaeli’nin dışında da yıllardır fikri olarak, özellikle ermeni diasporası karşısında uzun mesafeler kat ettik. Şahsım açısından ve Türk dünyası için çok önemli olan bu görevi, yola çıktığımı ilk günkü ciddiyetle devam ettirmeyi düşünüyor, yeni dönemde Azerbaycan Diaspora Bakanlığının Türkiye Masası Genel Müdürlüğü ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti Turizm ve Kültür Bakanlığı Yurtdışı Türkler Topluluğu ve kısa adı TİKA olan, Türk İşbirliği Koordinasyon Ajansı ile ortak projeler ile genele yayılan faaliyetler planlamaktayız” dedi.

Editör: TE Bilisim