2019 Yılının en başarılı İşadamı Seçilen Mustafa Ercan’a ödülü son Başbakan Binali Yıldırım tarafından verildi. Ödülü alan Mustafa Ercan’dan övgü ile bahseden Binali Yıldırım “Geleceğini, çocuklarının geleceğini burada, bu topraklarda gördüğü Muğla’nın daha iyisine daha güzeline sahip olması için burada yaşayanlara iş sahası açan değerli işadamımız Mustafa Ercan’ı tebrik ediyorum” diye konuştu.

YILIN EN BAŞARILI İŞADAMI MUSTAFA ERCAN

21 Şubat 1977 yılında kurulan Hamle Gazetesi’nin 44. kuruluş yıl dönümü ve geleneksel hale getirdiği Yılın EN’leri ödül töreni Muğla sanayi ve Ticaret Odası’nda gerçekleşti. Törende 8 kategoride gerçekleşen Yılın En başarılı işadamı seçilen ERMAŞ AŞ. Yönetim kurulu başkanı Mustafa Ercan ödülünü son Başbakan Binali Yıldırım’ın elinden aldı.

GENİŞ KATILIM

Muğla Sanayi ve Ticaret Odası’nda gerçekleşen törene Binali Yıldırım’ın yanı sıra Muğla Valisi Esengül Civelek, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Esengül Civelek, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Sabah Gazetesi Köşe Yazarı ve Gazeteci Yavuz Donat, Muğla AK Parti Milletvekilleri Yelda Erol Gökcan, Mehmet Yavuz Demir, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Muğla İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Muğla Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Mustafa Ercan, STK temsilcileri, kurum müdürleri ilçe belediye başkanları ve muhtarlar katıldı.

DÜNDEN BUGÜNE SLAYT GÖSTERİSİ

İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşu ile başlayan tören Hamle Gazetesi’nin 44 yıllık arşivinden oluşan, Muğla’da geçmiş yıllarda gündeme damgasını vuran haberlerin yer aldığı ‘Dünden bugüne Hamle’ isimli slayt gösterimi ile devam etti.Hamle Medya Yönetim Kurulu Üyesi Hayati Nizamoğlu, “44. Yaşgünü gerçekten bizim için anlamlı bir gün oldu bizim için. Yola çıkarken bu yaşlara ulaşıp ulaşamayacağımız konusunda çok tereddütler içindeydik. Bu bayrağı teslim aldığımız çizgide bugünlere taşımaktayız. İnşallah 50.’ci, 75.’ci yıllarla karşılaşacağız ve Muğla halkına hizmet etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

VALİ CİVELEKTEN BAŞARI DİLEKLERİ

Muğla Valisi Esengül Civelek, “Hamle gazetesinin 44’üncü yıldönümünde Yılın EN’leri ödül töreninde toplumsal yaşamımıza değer katan, ödüle layık görülen ödül sahiplerini canı gönülden tebrik ediyorum. Kuruluşundan günümüze kadar istikrarlı bir yayın hayatı olan Hamle Gazetesi’nin kuruluş yıldönümü kutluyor, daha nice yıllar temenni ediyorum ve Hayati Nizamoğlu şahsında gazete çalışanlarına başarılar diliyorum” dedi.

GÜRÜN: KOL KOLA GİREREK GÜVEN DUYGUSUNU OLUŞTURMALIYIZ

Muğla Büyükşehir Belediye başkanı Osman Gürün ise, “Bir yerel gazetenin 44 yıldır yayın hayatına devam ediyor olabilmesi gerçekten yazılması ve değerlendirilmesi gereken bir olaydır. Ve hayatında da inşallah devam edecek. Ama basın olarak genelde baktığımızda basının artık şekil, yön değiştirmeye başladığı internet haberciliğinin çok daha fazla öne çıktığı ve yazılı basının hayatını devam ettirmek için çok farklı şeylere ihtiyaç duyduğu kesin. Bu dönüşüm vaz geçilmez bir dönüşüm. Basınımızın bir kabahatinden kaynaklanmıyor. Ama basında en önemli hadise başka her şeyde olduğu gibi güven duygusu. Eğer bir kurum, basın, başka bir kurum güven duygusunu kaybediyorsa o zaman onun devamlılığı gerçekten tartışmaya açık. Ama bizim hepimizin kol kola girerek güven duygusunun artmasının gerektiğine inanıyorum” diye konuştu.

YILDIRIM: GELENEKSEL MEDYANIN AYAKTA DURMASI ARTIK ÇOK ZOR

Binali Yıldırım, “Bugün Yılın EN’leri ödül töreni vesilesiyle bir aradayız. Az önce VTR’de izledik, sayın Hayati Nizamoğlu da hayatını anlattı. 44 yıldır yayın hayatında neler yaşadı, hangi zorluklarla karşılaştı, bunları kesit kesit bizlerle paylaştı. Değişen ilteişim anlayışına rağmen artık geleneksel medyanın ayakta durması çok zor. Üç kuşağı bir arada yaşıyoruz. X kuşağı, Y kuşağı ve Y kuşağı. X kuşağı bu dijital çağın artık dışında. Y kuşağı dijital çağla sonra buluşan, Z kuşağı ise milenyum çağda dijital çağın içinde doğan. Bu üç kuşağın bir arada yaşamasının yolu da iletişim yöntemlerinin hepsinin aynı anda kullanılmasına bağlı” dedi.

2019 YILININ EN BAŞARILI ÖDÜLLERİNİ ALANLAR 

“Yılın Kamu kuruluşu: Muğla Sağlık İl Müdürlüğü ve Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü; Yılın iş insanı Mustafa Ercan, Şeniz Çahan; Yılın Meslek İnsanı polis memuru Muzaffer Ertürk, Utkan Özüpak; yılın siyasetçisi Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz; yılın muhtarları Yılmaz Kaya, Ahmet Çolakoğlu, Yılın STK’sı Menteşe Kent Konseyi, Muğla Emlak Danışmanları Odası, Yılın hayırseverleri Seyfi Terzibaşıoğlu, merhum Hesna Genç, Yılın Sporcuları Muğla Büyükşehir Belediyesi Okçuluk takımı, Gençlik spor Ragbi takımı.”

Törende ayrıca Gazeteci Yazar Yavuz Donat ve çekimleri Muğla’da çekilen TRT 1 ekranlarında yayımlanan Kalk Gidelim dizisi oyuncuları da ödül alan isimler arasında yer aldı.

Editör: TE Bilisim