3 yıl önce sabah saatlerinde Muğla’dan, Amcaoğlu Mustafa Ercan aradı, telefonu açtık, Mustafa Ercan “-Abi Diyarbakır’dan, Kocaeli’ye çok iyi bir devlet adamı, çok iyi bir Vali geliyor, Hüseyin Aksoy daha önce Muğla valisi olarak görev yapıyordu, Muğla’ya çok güzel hizmetleri oldu, Son çıkan kararname ile Kocaeli’ne geliyor, Ben kendisini ziyaret için Diyarbakır’a gitmiştim, Kocaeli’ye çok büyük hizmetleri olacak” diye konuştu.

Muğla’dan sonra Mersin, Samsun ve Diyarbakır illerimizde görev yapan Hüseyin Aksoy yukarıda da belirttiğimiz gibi yaklaşık 3 yıl görev yaptığı Kocaeli’den sonra Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Ege bölgesinin en güzel şehirlerinden  “Efeler Diyarı” Aydın ilimize vali olarak atandı.

Biz yaklaşık 35 yıldır Kocaeli’de ikamet ediyoruz, O gün bu gündür de gazetecilik yapıyoruz, Mesleğimizin icabı kenti yönetenler hakkında kanaatlerimizi belirtiyor “iyiye iyi kötüye kötü” diyoruz

Bu zaman zarfında Kocaeli’ye sayısını unuttuğumuz kadar vali geldi, görev yaptı, gelen valilerin içerisinde çok kalan oldu az kalan oldu, Kocaeli’den sonra daha büyük kentlere tayin olanlar da oldu merkez valisi yapılanlarda.

Kabul etmek gerekir ki özellikle son dönemlerde Kocaeli valiler dolayışından çok şanslı, Erdal Ata- Gökhan Sözer- Ercan Topaca- Hasan Basri Güzeloğlu ve şu an Aydın ilimize vali olarak atanan Hüseyin Aksoy ilimizde son derece düzgün görev yaptılar, taraflı tarafsız herkes tarafından övgü ile bahsedildiler.

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Ankara'daki Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda darbeci generali vurduktan sonra şehit edilen Ömer Halisdemir'in Niğde'nin Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu beldesinde Kocaeli büyükşehir Belediyesinin yaptırdığı “Kültür Evinin” açılış töreni için dönemin Büyükşehir Belediye başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun bizi arayıp “-Uçak biletini aldırdım, sende gel, bu bölgede gördüklerini senin kadar iyi not eden ve yazan başka biri yok, hem bir nefes alırsın hemde izlenimlerini yazarsın” davetini alınca Sabiha Gökçen havaalanında bindiğimiz uçakta Vali Hüseyin Aksoy ile birlikte seyahat ettik.

İstanbul’dan havalanan uçak Kayseri hava alanına indi, Rahmetli Ömer Halisdemir’in köyüne kara yolu ile gidileceğinden yola çıkmadan önce Kayseri’de kahvaltı yapma ihtiyacı doğdu, Kahvaltı sırasında yan yana oturduğumuz Vali Hüseyin Aksoy ile uzun süren tatlı bir sohbet yaptığımızı hatırlıyoruz.

Tabi sohbetin ana konusu Vali Aksoy’un kendisinden övgü ile bahsettiği amcaoğlu Mustafa Ercan oldu, Vali Aksoy önce Muğla’yı sonra görev yaptığı Mersin’i, Samsun’u ve Diyarbakır’ı anlattı o illerimizdeki güzel anılarından örnekler verdi.

Niğde dönüşü vedalaşırken birbirimize “ daha fazla görüşelim” şeklinde telkinlerde bulunduk, ancak bizim müsait olduğumuz zamanlarda Hüseyin Aksoy müsait olmadı, o müsaitken bizim zamanımız olmadı, Bu zorluğu toplantılarda, açılışlarda aşmaya çalıştık, özel günlerde telefonla görüştük.

Hüseyin Aksoy ilimizde kaldığı zaman zarfında bir taraftan Devletin ciddiyetini diğer taraftan devletin güler yüzlü tarafını gösterdi, hiç yapmacık tavırlar takınmadı, Eşi Öğretmen Hülya hanım ile el ele Fethiye caddesinde dolaştı, Cenazelerde cami cemaati ile birlikte saf tuttu, Şehit cenazelerinde şehitlerin yakınları ile birlikte gözyaşı döktü.

Kocaeli’de görev yapan valilerin en başta gelen görevi Milli Eğitim davası için okul ve derslik kazandırmaktır, “Sanayinin başkenti” olarak adlandırılan ve sürekli göç alan bu yüzden de Türkiye’nin pek çok il merkezinin nüfusundan  daha fazla öğrencisi olan Kocaeli’de Eğitim için en fazla çaba gösteren valilerden birisi de tartışmasız Hüseyin Aksoy oldu.

Eğer bu tayin durumu olmasaydı biz Vali Hüseyin Aksoy’un 11 Mart-01 Haziran tarihleri arasında Kocaeli halkı ile birlikte Koronavirüs salgına karşı verdiği olağanüstü mücadeleyi yazacaktık, Ancak tayin dolayısı ile tasarladığımız o yazıyı kaleme alamadık.

Bizde Devlet memuru bir babanın evladıyız, dolaysı ile akşam üzerleri rahmetli babamın elinde bir kağıt “Hane halkı tayinimiz falanca kente çıktı, eşyaları toparlayın” şeklindeki durumu çok çok iyi biliyoruz, zira devlet memurunun kaderinde hep “Göç” var.

Biz Kocaeli sonrası işin doğrusu Hüseyin Aksoy’un, Ankara-İstanbul yada İzmir valisi olacağını düşünüyorduk ancak neticede önemli olan Siyaset edenlerin düşünceleridir ki o düşünde Hüseyin Aksoy’un, Aydın valisi olmasını uygun gördü.

Buradan Aydın’daki hemşerilerimize müjde veriyoruz, Hüseyin Aksoy isminde Çok mert-çok dürüst-çok düzgün-çok çalışkan bir Valiniz oldu, kıymetini bilin, kendisini üzmeyin ki dönem sonunda ne demek istediğimi daha iyi anlayasınız.

Biz çok sık aralıklarla Mustafa Ercan ile bir araya gelebilmek için Muğla’ya gidiyoruz, Muğla’ya ulaşmak içinde mecburen Aydın ilimizden geçmek gerekiyor, Aydın sınırları içerisine her girdiğimizde yanımızdakilere “–Arkadaşlar şimdi çok çok sevdiğimiz Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Eski Genel sekreteri Feyzullah Okumuş’un memleketi Aydın ilimizin sınırlarına girmiş bulunuyoruz” diye böbürleniyorduk, Şimdiden sonra da “Feyzullah Okumuş’un memleketinde Vali Olarak görev yapan Hüseyin Aksoy’un sorumluluk bölgesine girdik” demekten son derece büyük keyif alacağız.

Güle güle Hüseyin Aksoy, Allah canına sağlık versin, Aydın’a Mustafa Ercan ile birlikte mutlaka “incirler olana kadar” geleceğiz.