Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları, eğitimde fırsat eşitliği yönündeki misyonu ile hayata yeniden başlayan vatandaşların adeta umudu haline geldi. Halk Üniversitesi, denetimli serbestlik tedbiri altına bulunan yükümlüler için istihdam branşının kapısını açtı. Bu kapsamda olan vatandaşlar KO-MEK’in Servis Elemanı(Garsonluk) Branşı’ndaki eğitimlerinden yararlanmaya başladı. Kursu başarı ile tamamlayanlar ileride ellerindeki sertifika ile iş bulma imkanına sahip olacak.

GÜÇLÜ İŞBİRLİĞİ

KO-MEK söz konusu eğitimi, Kocaeli Üniversitesi(KOÜ), İşkur ve Kocaeli Denetimli Serbestlik Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştiriyor. Dersler teorik ve pratik olmak üzere iki aşamada gerçekleştiriliyor. Teorik eğitimler, Kocaeli Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nün Seminer ve Toplantı Salonu’nda veriliyor. Toplam 70 saat olan kursun sonunda KOÜ tarafından kursta başarılı olan yükümlülere sertifikaları verilecek.

NELER ÖĞRETİLİYOR?

Derslerde öncelikli olarak kursiyerlere kişisel hazırlık ile ilgili bilgiler veriliyor. Servis elemanının temiz ve bakımlı olmasının yanı sıra güler yüz, nezaket ve misafirperverliğin önemi üzerinde duruluyor. Bu detayların ardından ise masa düzeni ve kurulması ile ilgili kurallar öğretiliyor. Bu eğitimin içinde ayrıca masa örtüleri ve servis araç gerekçeleri tanıtılarak, servis açma yöntemi anlatılıyor.

NERELERDE İŞ BULABİLİRLER?

Bu önemli eğitimi başarı ile tamamlayanlar ise iş bulma konusunda önemli bir avantaja sahip oluyor. Zira bu donanımlı eğitim sayesinde kursiyerler yiyecek içecek sektöründe vasıflı elaman özelliğine kavuşuyor. Kursiyerler, ellerindeki sertifika ile oteller başta olmak üzere sektörün diğer alanlarında iş bulabiliyor.

AMAÇ TOPLUMA KAZANDIRMAK

Kursun en önemli amacı yükümlü vatandaşları yeniden topluma kazandırarak, sosyal hayata tutunmalarını sağlamak. Bununla birlikte, bireylerin yükümlülüklerinin bitmesinin ardından meslek sahibi olarak hazır bir şekilde yeniden hayata başlayarak, ekmek paralarını kazanmalarına vesile olmak.

Editör: TE Bilisim