Kocaeli Kırım Tatarları Kültür ve Dayanışma Derneği dün 14. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi. İzmit Koruma İş Hanı’nda bulunan dernek binasında gerçekleştirilen kongrede mevcut başkan Zümran Aracı 3 yıllığına yeniden göreve seçildi. Kongrede 13 asil, 13 yedek yönetim kurulu üyesi belirlendi. 330 üyenin oy kullanma hakkı bulunan kongreye derneğin kurucu başkanı İbrahim Vefa Aracı ve dernek üyeleri katıldı.
SOYDAŞLARIMIZIN TEDAVİSİ SÜRÜYOR’
Kongrede konuşan Zümran Aracı, “Derneğimizin 25 Eylül 2016’da yapılan son olağan genel kurulundan bugüne kadar yönetimimiz çok farkı konularda tüzüğümüze uygun olarak etkinlikler gerçekleştirdi. Yönetimimiz Kırım’dan tedavi olmak üzere gelen soydaşlarımızın Türkiye’deki hastanelere yerleştirilmesinde Odesa Başkonsolosluğu ve Sağlık Bakanlığı ile yakın çalışma içerisinde olmuştur. Hasta soydaşlarımızın İstanbul, Ankara ve Kocaeli‘deki hastanelerde tedavileri devam ediyor” şeklinde konuştu.
‘FAALİYETLERİNİ ANLATTI’
Sözlerini sürdüren Aracı, “Derneğimiz bu dönem içerisinde vatan Kırım’da her Ramazan ayında farklı yerlerde iftar yemekleri vermiştir. Derneğimiz her Kurban Bayramı’nda soydaşlarımıza yardımcı olmuştur. 3 yılda yaklaşık 400 kurbanlık koyun Kırım’ın farklı köylerinde kesilerek soydaşlarımıza dağıtılmıştır. Birçok kurum ve kuruluşla uyumlu bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kongremize katılım gösteren herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

YÖNETİM KURULU:Zümran Aracı, Vefa İbrahim Aracı, Zahit Oğurlu, İzzet Toplu, Cavidan Toplu, Seyhan Tonguç, Erdem Özen, Nevzat Ülker, Erhan Uğur, Vedat Doğusel, Can Özgülenç, Coşkun Özşeker, Ferit Toplu
YÖNETİM KURULU (YEDEK): Hilmi Özdilek, Ayla Cürgen, Bahadır Batur, Meriç Esen, Şerif Gözlemen, Kaniye Eser, Nesrin Toplu, Birtan Haşimoğlu, Nihal Boradan, Sebahat Aybar, Dilek Sarp, Ali Ozan Uğur, Vedat Binbir
DENETİM KURULU:Ersan Kaynaş, Gökhan Yenipazar, Bahri Tonguç

Editör: TE Bilisim