Ukrayna’nın başkenti Kıyiv’de (Kyiv) 7-10 Kasım 2019 tarihler arasında gerçekleştirilen Özgürlük Zirvesi çerçevesinde düzenlenen yemekte, Kırım Tatar halkının lideri Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’na Avrupa muhafazakarları ve reformistleri partisinin Özgürlük Ödülü (ECR Party Liberty Prize) takdim edildi.

Kırımoğlu hayatı boyunca halkına hizmet ettiği için ve hem Sovyet rejimine hem de Kırım’ın Rusya tarafından işgaline cesurca karşı durduğu için ödüle layık görüldü.

Organizatörler, “Kırımoğlu hayatını özgürlük düşmanlarıyla mücadele ile geçirdi. Çocukken ailesiyle birlikte Stalinistler tarafından Kırım’dan zorla sürgün edildi. Gençken Kırım Tatar Gençler Birliğini kurdu, yetişkin yaşlarında anti Sovyet eylemleri için hapse atıldı” ifadelerini kullandı.

Ödülü alan Kırımoğlu, “Böyle ödüller bizi çok sevindiriyor. Kibirli olduğumuz için değil, çünkü bu ödüller işgalcilere karşı yürüttüğümüz zor mücadeleyle dayanışma ifadesidir. Bizim doğru yolda olduğumuzun göstergesidir” dedi.

Editör: TE Bilisim