Kocaeli Serbest Mali Müşavirler Odası’nın (KSMMMO) 23’üncü seçimli olağan genel kurulunda Etkin Grubu’nun adayı Mustafa Taşpınar 483 oy alarak başkan oldu.

Alikahya oda binasında gerçekleştirilen ve 2 gün süren kongrenin ilk gününde gündemdeki konular ele alındı. Gün içerisinde 09.00 ila 17.00 arası seçim yapıldı. Kongre kapsamında yapılan seçimde 1830 üyenin oy kullanma hakkı vardı. 1145 üye sandık başına gelerek oy kullandı. Kullanılan oyların 12’si geçersiz sayılırken, oyların 483’ünü alan Mustafa Taşpınar, KSMMMO’nun yeni başkanı oldu.

5 ADAYLI YARIŞ

Etkin Grup adayı Mustafa Taşpınar, Değişim Grubu adayı Taner Öner, Güçlü Grup adayı Mümtaz Atmaca, Meslekte Birlik Grubu adayı Hamit Akbulut ve Bağımsız aday Savaş Yıldız yarıştı. Üyeler oda binasında kurulan 5 sandıkta oylarını kullandılar. Kongrede 7 yönetim kurulu üyesi, 5 disiplin, 3 denetim ve 28 birlik delegesi seçildi.

SANDIKTAN ÇIKAN SONUÇLAR

Çarşaf listeyle gerçekleşen seçimde Etkin Grup; yönetim için 483, birlik delegeliği için 498, disiplin kurulu için 434, denetim kurulu için de 419 oy aldı.  Güçlü Grup; yönetim için 114, birlik delegeliği için 120, disiplin kurulu için 125, denetim kurulu için de 136 oy aldı.  Değişim Grubu; yönetim için 360 , birlik delegeliği için 327, disiplin kurulu için 319, denetim kurulu için de 314 oy aldı. Meslekte Birlik Grubu; yönetim için 184, birlik delegeliği için 168, disiplin kurulu için 144, denetim kurulu için de 163 oy aldı.  Bağımsız aday Savaş Yıldız da 47 oy aldı.

KSMMMO’NUN YÖNETİMİ BELLİ OLDU

Seçimde yönetim kurulunun 4’ü Etkin Grup’tan, 2’si Değişim Grubu’ndan 1’i de Meslekte Birlik Grubu’ndan seçildi.  KSMMMO’nun yeni yönetiminde Etkin Grup’tan Mustafa Taşpınar, Tülin Keçeci Güngör, Barış Koçak, Engin Eroğlu, Değişim Grubu’ndan Taner Öner, Servet Baran ve Meslekte Birlik Grubu’ndan Hamit Akbulut yer aldı.

“DAHA İYİ YERLERE GETİRMEK ADINA”

Etkin Grup adına başkanlık yarışını kazanan Mustafa Taşpınar kongrenin ardından kısa bir değerlendirme konuşması yaparak, “Seçim için 3 ay boyunca çalıştık. Bu seçim bizim bayramımız demiştik. Bugün bayramımızı yaşadık. Artık önümüze bakacağız. Kazanan odamız olmuştur. 3 yıllık yetki aldık. Projelerimizi hayata geçireceğiz. Mesleğimizi ve odamızı daha iyi yerlere getirmek adına çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

4 GRUPTAN BİRLİK DELEGELERİ

KSMMMO genel kurulunda birlik delegasyonu için yapılan oylama sonucunda 13 kişi Etkin Gruptan, 8 kişi Değişim Grubu’ndan, 4 kişi Meslekte Birlik Grubu’ndan, 3 kişi de Güçlü Grup’tan olmak üzere toplam 28 kişi seçildi.

Etkin Grup’tan seçilen birlik delegeleri: Fikret Gökmen, Mustafa Taşpınar, İsmail Birtürk, Tülin Keçeci Güngör, Sait Aydın, Daimi Gümüş, A. Haluk Yapıcı, Suat Yüksel, Hafız Coşkun, Rüstem Çakal, Mustafa Cintaş, Cengiz Tosun, Orhan Kaya.

Değişim Grubu’ndan seçilen birlik delegeleri: Osman Demir, Veysel Çelik, Kemal Demir, Osman Sarı, Murat Yazar, Nurten Yıldırım, Derya Öztürk Aslan, Cafer Teyyar Demirdaş.

Meslekte Birlik Grubu’ndan seçilen birlik delegeleri: Hamit Akbulut, Ayşegül Bakal, Filiz Ayyıldız, Remzi Eşsiz.

Güçlü Grup’tan seçilen birlik delegeleri: Bektaş Mehmet Toker, Orhan Bozkurt, Mustafa Kemal Bozat.

DİSİPLİN KURULU

Genel kurul kapsamında yapılan seçimlerde 5 kişilik Disiplin Kurulu da seçildi. Disiplin Kurulu’nda Etkin Grup’tan 3 Değişim Grubu’ndan 2 kişi yer aldı. Etkin Grup’tan Disiplin Kurulu’na seçilen isimler; Özcan Çakır, Hasan Malo, Hakan Bıçakçı olurken Değişim Grubu’ndan Disiplin Kurulu’na seçilen isimler Neşe Demir ve Arif İpek oldu.

DENETLEME KURULU

Bir diğer seçilen Denetleme Kurulu’na ise 2’Si Etkin Grup’tan ve 1’i Değişim Grubu’ndan olmak üzere 3 kişi seçildi.  Etkin Grup’tan Denetleme Kurulu’na seçilen isimler; Serdar Kandemir, Cemalettin Köksal olurken Değişim Grubu’ndan Denetleme Kurulu’na seçilen isim Musa Özcan oldu.

Editör: TE Bilisim