TAİDER dünyada ilk ve tek aile şirketlerine özgü tasarlanan Kuzey Yıldızı: Aile Şirketlerinde Sürdürülebilirlik Projesi'ni 2017 yılından bu yana Türk aile şirketlerinin hizmetine sunmaya devam ediyor. Proje kapsamında yer alan TAİDER Kuzey Yıldızı Ödülleri'nde eğitim süreci 10 Mayıs'ta başladı. Ödüle başvuran aile şirketleri çevre, toplum, çalışanlar, gelecek nesiller, yönetişim ve finansal etkilerini değerlendirme ve ölçümleme fırsatı bulurken şirketleri özelinde hazırlanacak değerlendirme raporu sayesinde gelişmiş ve geliştirilecek alanlarını tespit etme ve iyileştirme sürecine hızlıca dahil olma imkânı elde edecekler. 
 
TAİDER Aile İşletmeleri Derneği tarafından 2017 yılında aile şirketlerinin sürdürülebilir iş modelleri geliştirmelerine katkı sağlamak, iyi örnekleri paylaşarak öğrenmeyi hızlandırmak, gelişimin tüm kurumlara yayılımını sağlama yönünde itici güç oluşturmak amacıyla hayata geçirilen Kuzey Yıldızı Ödülleri'nde bu yıl otomotivden turizme, tekstilden gıdaya, kimyadan makineye, tarımdan sağlığa kadar farklı sektörlerden ödüle başvuran kurumlara verilen eğitimler 10 Mayıs'ta gerçekleşti.
 
Ödül sürecinde kurumların çevre, toplum, çalışanlar, gelecek nesiller, yönetişim ve finansal etkilerini beş ana başlıkta değerlendirecek Kuzey Yıldızı Değerlendiricileri eğitimleri ise 30-31 Mayıs tarihinde düzenlendi.
 
Başvuru dosyalarının son teslim tarihi olan 19 Haziran'dan sonra ise iki ay boyunca şirketleri inceleme ve saha ziyaretleri süreci başlayacak. Başvuruların son değerlendirmesini yapacak olan jüri, 31 Ekim 2019 tarihinde sonucu belirleyecek.
 
Tasarım ve uygulaması ARGE Danışmanlık iş birliğiyle gerçekleşen TAİDER Kuzey Yıldızı Ödülleri 1-2 Kasım 2019 tarihinde “Değişim Rüzgarını Yönetmek” temasıyla İstanbul'da düzenlenecek olan ve açılış konuşmasını Boyner Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Boyner'in gerçekleştireceği TAİDER 7. Ulusal Aile İşletmeleri Zirvesi'ndeki törenle sahiplerini bulacak.
 
TAİDER Kuzey Yıldızı: Aile Şirketlerinde Sürdürülebilirlik Projesi Nedir?
 
TAİDER Kuzey Yıldızı Projesi kapsamında Kuzey Yıldızı Etki Değerlendirme Testi, Sürdürülebilirlik Çalışma Grupları ve Kuzey Yıldızı Sürdürülebilirlik Ödülleri yer alıyor.
 
“Kuzey Yıldızı Etki Değerlendirme Testi” aile işletmeleri başta olmak üzere tüm şirketlere kendilerini çevrimiçi ölçümleyebilme imkânı vermektedir. Çalışanlar, toplum, çevre, gelecek nesiller, finansal ve yönetişim alanında şirketin yarattığı sürdürülebilirlik etkisinin Türkiye'de ve Dünya'daki yansıması bir rapor ile ankete katılan şirkete sunulmaktadır. Etki değerlendirme testini tamamlayan aile şirketleri için takım çalışması ve birbirlerinden öğrenerek gelişme fırsatı sunan “Sürdürülebilirlik Çalışma Grupları”nda ise sürdürülebilirlik alanında en iyi uygulamalar paylaşılmaktadır. “Kuzey Yıldızı Sürdürülebilirlik Ödülleri” ise hem başvuran firmalar hem de süreçte yer alan değerlendiriciler açısından sürdürülebilirlik metodolojisini öğrenme ve öğrendiklerini kendi şirketlerinde de uygulama fırsatı buldukları benzersiz bir eğitim aracıdır.
 
Etki değerlendirme testi için: https://app.bimpactassessment.net/get-started/partner/family-business-network-international
Ayrıntılı bilgi için [email protected] – www.taiderkuzeyyildizi.org

Editör: TE Bilisim