Kocaeli Rizeliler Derneği geleneksel kahvaltısının konuğu Kocaeli İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu oldu. Luku Kafe’de düzenlenen programa Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karadağ, Kocaeli Yeşilay Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Murat Ustaoğlu, Kocaeli Rizeliler Derneği Başkanı Osman Çakır ve dernek yöneticileri katıldı. Kahvaltının ardından açılış konuşmasını yapan Kocaeli Rizeliler Derneği Başkanı Osman Çakır, “Sözlerime başlamadan evvel geçtiğimiz günlerde şehit olan askerlerimizi rahmetle anmak istiyorum. Bölgede tüm şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

ÖĞRENCİLER 1 TL ÇORBA

Çakır sözlerinin devamında, “Biz burada güzel bir havada ve ortamda kahvaltımızı yaparken onlar orada kahramanca savaşıyorlar. Müdürümüz yeni geldiler. Ülkemizin durumu, konjonktür hakkında sohbet edeceğiz. Bir şeyi daha hatırlatmak istiyorum. Öğrencilerimize sabahları saat 7.00 ve 10.00 arasında çorba 1 TL olarak veriliyor. Şuana kadar 40-50 kişi ortalama var. Sayı arttıkça bu bitecek gibi bir durum yok. Okullar açık olduğu süre boyunca bu uygulamamız devam edecek” dedi.

EVDEN HIRSIZLIKDA YÜZDE 61 AZALMA

Ardından konuşan Kocaeli İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, “Kocaeli Rizeliler Derneği’nin bu nazik daveti için çok teşekkür ediyorum. Emniyet Teşkilatı’nın görevi vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamaktır. Temel amacımız suçu önlemektir. Suç oluştuktan sonra elbette müdahale edilir ancak önemli olan suçu ortadan kaldırabilmektir. Biz genel 10 suçta Kocaeli’de yüzde 51 oranında, evden hırsızlık olaylarında yüzde 61 oranında bir azalma olduğunu gördük” diye konuştu.

BİRLİKTE ÇALIŞMALI

Tipioğlu konuşmasının devamında uyuşturucu ile mücadele konusunda, “Evlatlarımız bu ülkenin teminatıdır. Geleceğe yatırım yapmak istiyorsanız gençlerinizi her türlü zarardan korumak boynumuzun borcudur. Uyuşturucuya erişim noktasında Kocaeli Emniyet Müdürlüğü amasız geri durmadan çok aktif bir şekilde mücadele ediyor. Fakat uyuşturucuyla mücadele tek başına emniyetin başaracağı bir şey değildir. Toplumun tüm katmalarının bir araya gelerek uyuşturucuya karşı tavır alması ve birlikte çalışmalıdır. Bu yıl okul aile birliklerinde yer alan tüm anne ve babalara uyuşturucu konusunda bilinçlendirmek için toplantılar düzenleyeceğiz. Bu konudaki çalışmalarımız devam etmektedir” açıklamasında bulundu.

Editör: TE Bilisim