Kartepe Belediyesi Gelişim Akademisi’nin ‘’Ruhun Yansımaları’’ temalı sergisi Kartepe Belediyesi Fuaye Alanında sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Yeni hizmet binasında da bir ilk yaşanırken açılış öncesinde hazırlanan eserler Kartepe’li vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

PROTOKOLDEN YOĞUN İLGİ

Gelişim Akademisi’nin ‘’Ruhun Yansımaları’’ Sergisi açılışına; Kartepe Belediye Başkanı Av. M. Mustafa Kocaman, Kartepe İlçe Müftüsü Mustafa Nurgün, İlçe Halk Eğitim Müdürü Halil İbrahim Alkan, Gençlik Hizmetleri ve Spor ilçe Müdürü Erol Arutan, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Harun Arslan, belediye meclis üyeleri, Kartepe Belediyesi başkan yardımcıları ve müdürlerin yanı sıra ilçe protokolünden çok sayıda bürokrat ve vatandaşlar katılım sağladı.

GELİŞİM AKADEMİSİ KAZANIMLARI GÜN YÜZÜNE ÇIKARDI

Müzikten robotik kodlamaya, filografiden cam işleme sanatına kadar birçok farklı ve efektif branşı vatandaşlarla buluşturan  Gelişim Akademiye, Kartepe’liler yıl boyunca yoğun ilgi göstermişti. Gitar, bağlama, keman, tezhip, minyatür, resim, dekoratif ahşap süsleme, filografi, drama, kaligrafi, ebru, cam işleme sanatı, kâğıt rölyef, 3d yazıcı, robotik kodlama gibi birçok branşta, 458 kursiyere eğitim veren “Gelişim Akademisi”, yıl boyunca kursiyerlerine edindirdiği kazanımları bu sergi ile  gün yüzüne çıkardı.

MÜZİK DİNLETİSİ DE VARDI

Kartepe Belediyesi Fuaye Alanında sanatseverlerin beğenisine sunulan sergi ilklere de ev sahipliği yaptı. Yeni hizmet binasına geçilmesi ile fuaye alanında ilk defa bir sergi yapılırken, sergiye protokolün yanı sıra Kartepe’li vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Sergiye katılım gösteren kursiyer ve misafirlere de Kartepe Belediyesi Aşçılık Kursiyerlerinin ikramları sunuldu. Profesyonel müzisyenler  ve hobi olarak müzikle ilgilenen Kartepe Belediyesi personellerinden oluşan mini orkestra bağlama eşliğinde kahramanlık türküleri seslendirerek programa renk kattılar.

EĞİTİM ve SANATLA İÇ İÇE

Kartepe Belediye Başkanı Av. M. Mustafa Kocaman “Bugün belediyemizde değerli ilçe protokolümüz, meclis üyelerimiz, konuklarımız ve çalışma arkadaşlarımızla birlikte sanatla dolu güzel anlara şahitlik ediyoruz. Hemşehrilerimiz  Gelişim Akademisinde yıl boyunca birçok branşta aldıkları eğitimlerin meyvelerini sergilediler bugün. Ne mutlu ki kursiyerlerimiz kendilerini bu kurslarda  geliştiriyorlar, güzel eserler üretiyorlar. En tatlı kısmı da emeklerin sonucunu sergilemek.  Enerjik ve gelişen bir ilçeyiz. Bu yüzden kadınlarımızın, çocuklarımızın, gençlerimizin eğitimi ve sanatın her dalı ile iç içe olmak bizim için önemli. Bu tür etkinliklerimizin devamını sağlayacağız. Emeği geçenlerin ellerine sağlık, teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu. 

Kartepe Belediyesi ile Kartepe Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde faaliyetlerini yürüten Gelişim Akademisi, bilim, kültür ve sanat faaliyetleriyle Kartepe’de önemli bir ihtiyacı karşılamaya devam edecek.

Editör: TE Bilisim