BAKKAL-BÜFE-TEKEL BAYİLERİ

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkarak tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 önlemleri kapsamında Kartepe Belediyesi ekipleri çalışmalarına devam ediyor. Koronavirüs önlemleri Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman’ın öncülüğünde genişletilerek devam ediyor. Kartepe Belediyesi Zabıta ile Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü ekipleri Kocaeli İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan kararları ilçe genelinde faaliyet gösteren 160 bakkal, büfe ve tekel bayilerine tebliğ etti. Kurul tarafından alınan karar uyarınca bakkal, büfe ve tekel bayileri 07.00-22.00 saatleri arasında hizmet verebilecek.

ÖZEL SEKTÖRE YENİ ÖNLEMLER

Belediye ekipleri Kocaeli İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından; “50 ve üstü sayıda personel çalıştıran fabrikalarda Covid-19 pandemisi süresince sınırlı olmak üzere, 60 yaş üstü çalışanların, gebelerin ve raporla belgelenmiş kronik hastalığı bulunan çalışanların idari izinli sayılmasına, Covid-19 hastalığı olan ve/veya Covid 19 hastalığı olan bir kişi ile korunmasız yakın teması olan özel sektör çalışanlarına en az 14 gün izolasyon tedbiri uygulanmasının sağlanmasına, Covid-19 pozitif olduğu öğrenilen çalışanların vardiya, birim, ulaşım servisi, kullanılan ortak alan vb. kriterlere göre yakın temaslılarının belirlenerek ivedilikle İlçe Sağlık Müdürlüklerine bildirilmesine, işyerindeki diğer personelden ise maske vb. kişisel koruyucu tedbirleri harfiyen uygulamış ve pozitif çıkan kişi ile çok yakın temasta bulunmamış olanların, Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanmış olan Kapalı İşyeri/Ofislerde Covid-19 için alınacak önlemler isimli rehberi kapsamında sadece temaslı olarak değerlendirilerek maske ile çalışmasına” karar verildi.

ÇALIŞMA SAATLERİ 07.00-22.00 OLDU

Kurul tarafından ayrıca; “Özel sektör kapsamındaki tüm işyerlerinde yürütülen Covid-19 ile mücadele çalışmalarının, Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanmış olan “Kapalı isyeri/Ofislerde Covid-19 İçin Alınacak Önlemler” isimli rehbere uygun olarak İl/İlçe Sağlık Müdürlükleri ile koordinasyon içerisinde titizlikle yerine getirilmesine ve il genelinde bulunan bakkal, büfe ve tekel bayilerinin sabah 07.00, akşam 22.00 saatleri arasında faaliyet göstermesine” karar verildi. Kurul tarafından alınan kararlara uyulmaması durumunda ise Türk Ceza Kanunu’nun ilgili maddesi uyarınca cezalandırılacağı belirtildi.

Editör: TE Bilisim