Başkan Kocaman mesajında; 15 Temmuz hain darbe ve işgal girişiminin üçüncü seneyi devriyesinde 15 Temmuz ruhunun doğru anlaşılması için toplumsal bilinçlenmenin çok önemli olduğunun ve gelecek nesillere doğru aktarılması için o kara gecenin unutturulmaması gerektiğinin altını çizdi.

ÖRNEK BİR KAHRAMANLIK DESTANI

Başkan Kocaman mesajının devamında; 15 Temmuz, millet iradesinin cesaret ve ferasetle tecelli ettiği, tarihimize altın harflerle yazılmış büyük demokrasi mücadelesinin adıdır. 251 demokrasi şehidi verdiğimiz örnek bir kahramanlık destanıdır. 15 Temmuz’lar yaşanmaması için çocuklarımızı bu gecenin anlamını ve ruhunu idrak edecek bilinçle yetiştirmeliyiz. Dinini, milliyetini, dilini, devletini, tarihini bilerek yetişen her çocuğumuz geleceğimizin teminatı olacaktır.

Demokrasimizi ve ekonomimizi geliştirerek, bağımsızlığımıza ve geleceğimize sıkı sıkıya sahip çıkacağız. Dünyadaki konumumuzu daha da güçlendirerek gençlerimize emanet edeceğiz. 15 Temmuz, “mevzu vatansa gerisi teferruattır” diyerek gözünü kırpmadan şehadete yürüyen vatandaşlarımızın sergilediği dünyaya örnek bir kahramanlık destanıdır. Allah, şehitlerimizden, gazilerimizden, onları doğuran analardan, yetiştiren babalardan razı olsun. Onların sayesinde bugün ülke olarak millet olarak dimdik ayaktayız.

15 TEMMUZ VATAN NÖBETİNE DAVET

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günümüzün  üçüncü seneyi devriyesinde Büyükşehir  Belediyemiz ve Kocaeli Valiliğimizin düzenlediği anma etkinlerinde yine bir ve beraber olacağız.  15 Temmuz gecesi tüm Türkiye’de olduğu gibi İzmit/ Milli İrade meydanında tek  yürek, tek bilek olarak dünyaya Türk Milletinin inancını ve kararlılığını bir kez daha göstereceğiz. Kartepeli tüm hemşehrilerimi 15 Temmuz gecesi Milli İrade Meydanında, saat 20:00 ‘de başlayacak vatan nöbetine bekliyor, bu vesilesiyle tüm şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına ve tüm milletimize sabır diliyorum. Gazilerimize sağlık ve afiyet temenni ediyorum.” Açıklamasında bulundu.

Editör: TE Bilisim