Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğünün, 2019 yılı 1. Olağan Genel Kurulu, Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın Başkanlığı’nda İzmit Leyla Atakan Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. 2018 yılı Faaliyet Raporunun onaylandığı Genel Kurulda sunum yapan İSU Genel Müdürü Ali Sağlık, 2018 yılında yaptıkları 52 adet projeden 32 adedini tamamladıklarını, kurum imkanları ve ihaleler ile birlikte 368 milyon liralık yatırım gerçekleştirdiklerini söyledi

KAYIP KAÇAK YÜZDE 30,8
Genel Kurul, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.Genel Müdür Ali Sağlık, Genel Kurulda 2018 yılı faaliyetlerini değerlendiren bir sunum yaptı.  Kocaeli’nde 8934 km içmesuyu, 5675 km kanalizasyon ve 597 km yağmursuyu hattı ile birlikte 22 adet atıksu arıtma tesisi ve 13 adet içmesuyu arıtma tesisi işlettiklerini aktaran Genel Müdür Sağlık, 2018 yılında 163,6 milyon m3 su temin ettiklerini ve 111,8 milyon m3 su tahakkuk ettiklerini ifade ederek, “2005 yılında yüzde 72 olan İçmesuyunda kayıp kaçak oranımız yaptığımız altyapı yatırımlar ve teknolojik uygulamalar ile yüzde 30,8 oranına düşürdük.”dedi.

SU PROBLEMİ YOK
2018 yılı gelir bütçesinin yüzde 100, gider bütçe gerçekleşmesinin de yüzde 97 oranında olduğunu aktaran İSU Genel Müdürü Sağlık, baraj ve göletler,su kaynakları ve kuyular ile birlikte 245 milyon m3 su kaynakları olduğunu, inşaatı devam eden Sakarya Ballıkayalar ve Karamürsel İhsaniye Barajları’nın devreye girmesi ile birlikte toplam su kapasitesinin 355 milyon m3 olacağını kaydetti. Barajlar ve Sapanca gölü’nün su durumu ile ilgili verileri paylaşan Genel Müdür Ali Sağlık, suyun kalitesinin korunması için de ayda 360 noktadan 1000 ayrı numune alınarak analizlerinin yapıldığını ifade etti.

“ABONELERİMİZ, SUYUMUZU GÖNÜL RAHATLIĞI İLE  İÇEBİLİRLER”
Son günlerde iletişim  kanallarında yapılan haberlerin gerçeği yansıtmadığını aktaran Genel Müdür,”Kurum olarak suyumuzun korunmasını çok titiz çalışmalarla yürütüyoruz. 2018 yılında suyumuzun yapılan analizlerinin sonucunda yüzde 99,9 uygunluk ile gerçekleştirdik. Son bir haftadır sosyal medyada suda bakteri olduğu ile ilgili olarak mesajlar yer aldı. Kaynağına ulaşamadık ancak aynı mesajın İstanbul, Ankara, Mersin, Denizli gibi illerde de dolaştığın tespit etti. Bunun da su paketlemesi yapan ve ticari kaygılardan üretildiğini tahmin ediyoruz. Bu konuda abonelerimiz müsterih olsun; suyumuz sürekli kontrol edilmekte, herhangi bir bakteri ve zararlı bir şey bulunmamaktadır. Ayrıca, SCADA Merkezimiz ile içmesuyu depoları, arıtma tesisleri ile arıtma terfi merkezlerimiz olmak üzere 314 ayrı noktadan online olarak denetimini yaparak kontrol altında bulunduruyoruz.Gönül rahatlığı ile musluklardan akan suyumuzu içebilir ve kullanabilirler.”dedi.

AB ÇEVRE MÜKTESEBATI
2018 yılında hizmete alınan tesisler ile birlikte atıksuda yüzde 100 arıtma oranına kavuştuklarını da aktaran Genel Müdür Ali Sağlık, bu oran ile birlikte Avrupa Birliği 2023 yılı çevre müktesebatına 5 yıl önceden kavuştuklarını kaydetti.

32 PROJE TAMAMLANDI / 368 MİLYON LİRA YATIRIM
2018 yılında Kullar ve Dilovası Atıksu Arıtma Tesisleri, Kullar Güneş Enerji Santrali, Kullar ve Gebze Çamur Yakma Tesisleri, Darıca Atıksu Kollektör Hattı ve Tüneli, Genel Müdürlük hizmet binaları, Soğukpınar HES1,2,4, ile İl genelinde içmesuyu depoları ve hatları, kanalizasyon ve yağmursuyu hatları projelerinı tamamladıklarını da sözlerine ekleyen İSU Genel Müdür Ali Sağlık, “2018 yılında yatırım ve şubeler vasıtasıyla 368 milyon lira ve üç dönemin sonunda da 2,1 milyar liralık yatırım gerçekleştirdik. İSU, bugüne kadar 7/24 esasında çalıştı bundan sonra da 7/24 çalışmalarına devam edecektir.”dedi.

Yapılan konuşmaların ardından İSU Genel Müdürlüğü’nün 2018 Yılı Faaliyet Raporu ile, 2018 Yılı Bilanço, Kesin Hesap, Taşınır Kesin Hesap ve Denetçiler Raporu görüşülerek karara bağlandı

Editör: TE Bilisim