Büyükşehir Belediyesi tarafından, Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Caddesi’ne kazandırılan yaya üst geçidinde çelik donatı imalatına devam ediliyor

Ulaşımda önemli yatırımlara imza atan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, araç trafiğinin yanı sıra yayaların da ulaşımı kolaylaştırmak için önemli projeler hayata geçiriyor. İzmit ilçesi Kabaoğlu Mahallesi Prof. Baki Komsuoğlu Caddesi’ne inşa edilen yaya üst geçidi de bu projelerden birisi. Asansör imalatının yapıldığı üst geçit, cadde üstünde bulunan bölge halkının ve öğrencilerin güvenli bir şekilde karşıdan karşıya geçişini güvenli bir şekilde sağlayacak.

TARTAN PİST VE ÇEVRE DÜZENLEMESİ YAPILACAK

Bölge halkının güvenli bir şekilde ulaşımını sağlayacak üst geçitte asansör cephe kaplaması ve asansör imalatları yapılıyor. Köprü üstü yaya yürüyüş yolunun korkuluklarının tamamlandığı çelik üst geçitte, ilerleyen günlerde zemin için kaymayan maddeden imal edilen tartan pist imalatına ve çevre düzenlemesi çalışmalarına başlanacak. Modern ve şık görünümüyle inşa edilen çelik üst geçitte toplamda 70 ton çelik kullanılacak.  

ÇİFT ASANSÖR BULUNUYOR

Kabaoğlu Mahallesi Prof. Baki Komsuoğlu Caddesi inşa edilen çelik üst geçit, çift asansörlü olarak inşa edilecek. Üst geçit uzunluğu 34, genişliği 3, yoldan yüksekliği ise 6.25 metre şeklinde olacak. Modern üst geçit, bölgede yaya ulaşımında yaşanan sıkıntıyı ortadan kaldıracak. Bölgede oturan halk ve öğrenciler, proje çalışmaları tamamlandıktan sonra mevsim şartlarından kaynaklanan sorunları da yaşamayacak.

Editör: TE Bilisim