Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr Tahir Büyükakın, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’nda Evde Bakım Hizmetleri kapsamında görev yapan 53 çalışanın kadroya alındığını açıkladı.  Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü tarafından Kocaeli il sınırları içerisinde ikamet eden; 65 yaş üstü, engelli ya da kendi kişisel bakımını gerçekleştiremeyen; ev temizliğini yapamayan kişi veya kişilere Evde Bakım Hizmetleri kapsamında hizmet veren çalışanların temsilcilerini makamında konuk eden Başkan Büyükakın, “Halkımıza el birliğiyle hizmet etmeyi sürdüreceğiz. Sizlerden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ve bizlerin selamlarını gittiğiniz her evdeki vatandaşımıza iletmenizi istiyorum. Hizmetkârı olduğumuz bu asil millete hizmet için gece gündüz demeden çalışmaya hep birlikte devam edeceğiz” dedi.

“BELEDİYEYİ DİREKT TEMSİL EDEN SİZLERSİNİZ”

Hiç kimsenin taşeronda kalmasını istemediklerini de dile getiren Başkan Büyükakın, “İnşallah sizler de vatandaşımıza hizmet noktasında çok titiz çalışacaksınız. Şunu unutmayın ki insanımıza dokunan ve belediyeyi direkt temsil eden sizlersiniz. Yaptığınız görevin dışında o evde gözünüze çarpan eksiklikleri görecek başka bir gözle de bakmanızı istiyorum” ifadelerini sarf etti. Türkiye’nin çok zor bir coğrafyada yer aldığını da söyleyen Başkan Büyükakın, “Zor bir dönemden geçiyoruz. Ama Türkiye çok iyi bir noktaya doğru gidiyor. Bakın şu Koronavirüs salgınından ülkemiz güçlenerek çıkacak. Geçtiğimiz on sekiz yılda Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yapılan hizmetlere biz de buradan destek vereceğiz. Sizin hakkınızı teslim ettik. Arkadaşlarımıza selamlarımızı iletmenizi istiyorum” ifadelerini sarf etti.

“TOPLAMDA 4529 VATANDAŞIMIZA HİZMET ULAŞTIRDIK”

Güncel olarak öz bakım hizmeti alan vatandaş sayısının 1739 olduğunu belirten Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, “Güncel olarak ev temizliği hizmeti alan kişi insanımız 335’tir. Her iki hizmetten de faydalanan 293 hane olmak üzere toplamda 2367 vatandaş evde bakım hizmetleri ile buluşturulmaktadır. Ekim 2017 tarihinden bugüne vefat eden, hizmete ihtiyacı kalmayan veya il dışına taşınan hastalar ile beraber günümüze kadar toplamda 4529 vatandaşımıza hizmet ulaştırdık” açıklamasını yaptı. Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’nda Evde Bakım Hizmetleri kapsamında görev yapan 53 çalışan bundan sonra Belde A.Ş kadrosunda çalışma hayatlarına devam edecek.

Editör: TE Bilisim