Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Kocaeli Terziler Odası Başkanı Şaziye Kahrımanlı ve yönetim kurulu üyelerini makamında konuk etti. Kocaeli’nde sağlık çalışanlarına gönüllü olarak maske üreten Terzi Odası üyeleri, artık Büyükşehir Belediyesi’nin ihtiyaçları için de dikim gerçekleştirecek. Bu süreçte en çok etkilenen sektörler arasında yer alan terzilere destek olmak için maske dikim hizmeti alacaklarını dile getiren Başkan Büyükakın, “Terziler Odamıza maske üretimi için kumaş vereceğiz. Terzilerimiz günlük on bin maske üretimi gerçekleştirecekler. Bu sayede Büyükşehir Belediyesi olarak terzi esnafımıza da destek olmuş olacağız” açıklamasını yaptı. 

“ESNAFIMIZIN HER FIRSATTA YANINDAYIZ”
Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Covit-19) salgını nedeniyle en çok etkilenen sektörlere dönük adım atan Büyükşehir Belediyesi, bunun diğer bir örneğini de terzi esnafına dönük gerçekleştiriyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından sektörel destek kapsamında Pandemi sürecinde kazancı azalan Terziler Odası’nın üyelerine de destek olunacağını dile getiren Başkan Büyükakın, “Terziler Odamızın koordinasyonuyla gerçekleştirilecek bu çalışmayla hem Büyükşehir Belediyemizin ihtiyacı için maske üretimi gerçekleşecek hem de terzi esnafımıza da bu dönemde katkı sunmuş olacağız. Her zaman dediğimiz gibi Büyükşehir Belediyesi olarak esnafımızın her fırsatta yanındayız. Bu da bunun en güzel örneklerinden bir tanesidir” ifadelerini sarf etti. 

KAHRIMANLI, “TAHİR BAŞKANIMIZIN BU DESTEĞİ ÇOK ÖNEMLİ” 
Kocaeli Terziler Odası Başkanı Şaziye Kahrımanlı ise koronavirüs salgını nedeniyle üye meslektaşlarımızın çok etkilendiğini ifade ederek, “Büyükşehir Belediye Başkanımız bize bu süreçte çok destek oldu. Şimdi de maske dikim hizmeti alarak esnaf üyelerimize güç veriyor. Biz milletimiz için çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz. Tahir Başkanımızın bu desteği bizler için çok önemli. Terzi esnafının yanında olduğu için üyelerimiz adına kendisine çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Birliktelikte Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Hasan Aydınlık da yer aldı.

Editör: TE Bilisim