Sermaye çevresinden bakınca sanayinin, emek çevresinden bakınca emeğin kenti, Kocaeli’nin Gebze İlçesi 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nü sıradışı bir etkinlikle karşılıyor.

Gebze’de kültür sanat alanının etkin ve üretken sivil toplum örgütü Bilimsel Kültürel Araştırmalar Yayıncılık ve Üretim Kooperatifi – BİLKAR; 27 Mart Dünya Tiyatro Günü bildirgesini kentin yedi paydaşı eşliğinde okuyacak.

ÜLKE GENELİ TÜM TOPLULUKLAR İÇİN DESTEK ÇAĞRISI YAPILACAK

Bildirgenin okunmasının ardından pandemi sürecinin mağdur ettiği ülke geneli tüm tiyatro toplulukları için destek çağrısı, etkinliğin paydaşları ile yapılacak. Katılımcı kurumların temsilcilerinin destek çağrılarının video çekimi sosyal medya platformundan da paylaşılacak.

KENTİN PAYDAŞLARI İLE

BİLKAR’ın Hacı Halil Mahallesi, İsmet Paşa Caddesi, Beşiroğlu Altın Han’daki yerinde 27 Mart Cumartesi günü saat 16.30’da gerçekleşecek etkinlik TMMOB Makine Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi Gebze Temsilciliği, Eğitim-Sen Gebze Şubesi, Eğitim-İş Sendikası Kocaeli 2 No’lu Şube, Tüm Emekli-Sen Gebze Şubesi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği – ÇYDD Gebze Şubesi, Atatürkçü Düşünce Derneği – ADD Gebze Şubesi ve Gebze Kent Politikaları Üretim ve Geliştirme Derneği tarafından destekleniyor.

MODA SAHNESİ’Nİ CANLI YAYINDA AĞIRLADIK

BİLKAR Başkanı Serdar Dikkatli aynı amaç doğrultusunda bu hafta içinde Moda Sahnesi’ni Einstein’in ihaneti adlı oyunla sosyal medya ağı üzerinden ağırladıklarını belirtti. İstanbul’da bir araya gelen tiyatro gruplarının canlı yayında sahneledikleri oyunlarla seyirciye ulaşıp varlığını sürdürmeye çalıştığını belirten Başkan Dikkatli şunları kaydetti:

GEBZE’DEN BİR KIVILCIM YAKIYORUZ

“Pandemi öncesi çok sayıda topluluğu Gebze’de ağırlamıştık. Pandemi sürecinde de bu zeminde üretilen bir çalışmaya hafta içinde katkıda bulunduk. Bir nevi seferberlik başlattık. Her ay bir ildeki tüm sivil toplum örgütleri bir oyuna bilet alarak destek olabilir. Biz Gebze’den bir kıvılcım yakıyoruz, Tüm Türkiye’ye yayılmasını diliyoruz. 27 Mart’taki çağrımız da bu doğrultuda olacaktır.”

Editör: TE Bilisim