Büyük çoğunluğu Gebze ve Darıca’da ikamet eden, Ankara, İzmir, Bursa-Bilecik ve İstanbul’da olan Özcan soyadlı Dervişoğulları aşireti hafta sonu Yalova Çınarcık’ta bulunan Hasanbaba piknik alanında buluşarak yıllar sonra hasret giderdiler.

40 yıl sonra herkes buluşup hasret giderdiler.

Bundan yaklaşık 40 yıl önce Erzurum’dan ayrılarak Türkiye’nin dört bir tarafına dağılan ve çoğunluğu Gebze ve Darıca olmak üzere Ankara-İzmir-Bilecik-Bursa  ve İstanbul’da ikamet eden Özcan soyadlı Dervişoğulları aşireti yapılan bir organizasyonla bir araya gelip hasret giderdiler.

Yalova/ Çınarcık’ta bulunan Hasanbaba piknik alanında 40 yıl sonra bir araya gelen Dervişoğulları aşiretine mensup aileler uzun yıllardır birbirlerini görmemenin hasreti ile kucaklaştılar.

Hasanbaba piknik alanında gün boyu bir arada kalan, yemek yiyen Dervişoğulları aşiretine ait aileler “40 yıl sonra bir araya gelmenin görmediğimiz akrabalarımızı tekrar görmenin keyfini çıkartıyoruz, bu organizasyonu hayata geçirenlere çok teşekkür ediyoruz, Aslında son derece geç kalmış bir buluşma, akrabalarımız ile 40 yıl uzak kalmak çok acı, isimlerini hep bildiğimiz ancak görme imkanı bulmadığımız tanıdıklarımız ile bundan sonra da her yıl bir araya gelmek dostluğumuzu pekiştirmek istiyoruz” diye konuştular.

Piknik gün boyunca yapılan çeşitli etkinlikler ile sona ererken davetliler bir yıl sonra aynı yerde buluşmak üzere akşam saatlerinde yaşadıkları bölgelere ulaşmak için alandan ayrıldılar.

Editör: TE Bilisim