Gebze'de görev yapan öğretmen İnci Kandemir Sert'in ilk şiir kitabı olan Çivit Mavisi piyasaya çıktı

. İlk kitabının heyecanını yaşayan ve beğeni dolu dönüşler alan Sert, "Kitabımız yıllardır gerçekleştirdiğim şiir yazma serüvenimin taçlandırılması oldu. Şiirlerim genelde beğeni toplardı ve bunları tek kapak altında toplama gereği hissettim. Yaklaşık bir hafta önce çıkan kitabım ile ilgili olumlu geri dönüşler alıyorum. Şiir severlerin beğeneceklerine inandığım bir kitap oldu." şeklinde konuşurken, Roza Yayınevi etiketiyle çıkan kitaba bütün kitap satış sitelerinden ulaşılabileceği öğrenildi.

KİTAPTAN BAŞLIKLAR....

Şiir sevmek için illâ da yazmak gerekmez. Bir şair değilseniz bile iyi şiirden anlayabilirsiniz. Eğer alırsanız böyle bir şiir kitabı geçecek elinize. İdealist bir kadın öğretmenin ilk şiir kitabı Çivit Mavisi . Sıkı bir hececiyseniz mesela, serbest vezinli şiirlere biraz önyargılı yaklaşabilirsiniz. Ancak kitap bittiğinde bunların yolu açık şiirler olduğunu düşüneceksiniz. Sonuçta iki türlü şiir vardır; iyi şiir ve kötü şiir. Emin olun burada iyi şiirler bulacaksınız.

Mesela, “Hoşça git diyemedi,
Hoşça da kalamadı.”

İnci Hanım, yüreğinden geçenleri kitaplaştırmış. Bir şair duyarlığı elbette var ama bunun yanında bir kadın inceliği de var dizelerinde.

“Desem ki, mevsimlerden güz,
Bu kaçıncı yaprak döküşümüz?” gibi heceye kayan çok güzel birkaç mısra olsa da şiirlerin neredeyse tamamı serbest vezin ile yazılmış.

İyi bir "ilk şiir" kitabı okumak, yeni bir şair ile tanışmak isterseniz tavsiye edebileceğimiz bir kitap Çivit Mavisi.

Editör: TE Bilisim