Tedavi süreci ile ilgili Gazeteci Adem Turgut'un yaptığı açıklama şu şekilde

Değerli dostlar,

Ailece Covid-19 ile mücadelemiz tam 20 gündür sürüyor. Önce testlerimiz negatif çıkmasına rağmen hafif belirtilerle geçen 5 günün ardından eşim ve benim testlerim pozitif çıkmıştı. Ardından çocuklarımızda da semptomlar başlamıştı.

İlk 5 gün hafif ateşle geçirdiğim süreçte 9 Aralık günü ateşim 39 dereceye yükseldi ve tüm çabalarımıza rağmen evde düşüremeyince KOÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin Covid-19 bölümüne başvurdum. Yapılan tetkiklerim sonrası ciğerlerimde tutulum ve yüksek ateş ile hastaneye yatışıma karar verildi.

8 gün KOÜ’de Covid-19 polikliniğine çevrilen romatoloji bölümünde tedavi gördüm. Ateşim uzun uğraşlarla düşürüldü. Sonra da enfeksiyonun kanda yaptığı tahribat ile mücadele edildi. Şükürler olsun bugün yapılan testlerim de kan değerlerimin de normala döndüğü görüldü ve taburcu edildim.

Fiziken yıpratıcı ve psikolojik açıdan çok yorucu bir süreçti. Şükürler olsun. Artık tedaviye evimde devam edeceğim.

Bu süreçte desteğini ve ilgisini hiç eksiltmeyen KOÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Zafer Cantürk’e, Prof. Dr. İlknur Başyiğit’e, Ahmet Ilgazlı ve Serap Argun Barış hocalarıma ve diğer doktorlara, canla başla hastalıkla mücadele eden ve ben dahil servisteki tüm hastalara büyük özen gösteren tüm hemşire, hastabakıcı ve yardımcı personele teşekkür ediyorum, şükranlarımı sunuyorum.

Hastalığım süresince ilgisini eksik etmeyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Aydınlık’a, hastalığımın tespiti sırasında emek veren ilgi gösteren SEKA Devlet Hastanesi Başhekimi Sadullah Kıvanç Tunç ve tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ediyorum.

Çocuklarımın zorlu sürecinde ilgisini eksik etmeyen KOÜ Öğretim Üyesi Çocuk Enfeksiyonları Uzmanı Prof. Dr. Selim Öncel’e…

Filyasyon ekiplerine…

Tepeköy Sağlık Ocağı çalışanlarına…

Çok teşekkür ediyorum.

Allah kimseye bu sıkıntıyı yaşatmasın.

***

Hastalığım sırasında yüzlerce mesaj ve telefon aldım, herkese dönmeye çalıştım. dayanışma gösteren tüm dostlar, iyi ki varsınız...

Editör: TE Bilisim