Edirne Gazeteciler Derneği ve Güneydoğu Avrupa Gazeteciler Derneği, yayımladıkları mesajla gazeteci yazar Uğur Mumcu'yu andı.

Edirne Gazeteciler Derneği Başkanı Derya Sarılarlı, yayımladığı mesajda, Mumcu'nun ölümünün ardından geçen 28 yılda hiç unutulmadığını belirtti.

Mumcu’nun araştırmacı, doğru ve ilkeli gazeteciliğin en önemli örneklerinden olduğunu ifade eden Sarılarlı, şunları kaydetti:

"Mumcu’nun gazetecilik anlayışı bu mesleğe yeni girenlere ve halen mesleği sürdürenlere yol gösterici durumdadır. Edirne Gazeteciler Derneği olarak ülkemizin yetiştirdiği önemli değerlerden birisini aramızdan alan suikasta tepkimizi ortaya koyarken, Mumcu’nun hiçbir zaman unutulmayacağını, başarılı meslek hayatını, ülkemiz üzerinde oynanan oyunları ortaya çıkarmasındaki gayretini ve bıraktığı ilkeli gazetecilik mirasını gelecek nesillere de aktaracağımızı ifade ediyoruz."

- Murat Savaş'ın mesajı

Güneydoğu Avrupa Gazeteciler Derneği Başkanı Murat Savaş da Türk basın tarihinin en önemli araştırmacı gazetecisi olan Mumcu’yu yürekten selamlayarak hasretle andıklarını belirtti.

Mumcu'nun 28 yıl önce, karanlık eller tarafından düzenlenen bir bombalı saldırı sonucu katledildiğini ifade eden Savaş, şunları kaydetti:

"Mumcu'nun katilleri hala bulunamadı. Katillerin neden bulunamamış olmasını hayretle karşılıyoruz. Suikastın hemen sonrasında yetkililerin Mumcu Ailesine söylediği 'Öyle bir cinayet ki duvar gibi. Bir tuğla çeksek, duvar yıkılacak.' yönündeki sözleri olayın bunca yıl neden karanlıkta kaldığını anlatmaktadır. Yetkililere sesleniyoruz; geç de olsa o tuğlayı çekin, suikast aydınlansın."

Kaynak: aa