Ulusça yaşamsal önemi olan bir günü kutlamaya hazırlandığımız ancak, yasal kısıtlamalardan dolayı çoklu katılımla kutlayamayacağımız bir bayramı daha uzaktan programlarla kutlamaya çalışacağız.

Ancak, Türk milleti olarak, her ne kadar bedenimiz bir yerde olmasa da ruhumuz ve fikrimizin orada olduğu bilinciyle kalbimizde bile kutlayacağımız bir bayramdır 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı! Bu bayram öyle bir bayram ki, adeta damarlarımıza nüfuz etmiş, her ne kadar son damlasına kadar çekilmek istense de kendini yenileyen ve insan yaşadıkça onun da yaşayacağı yaşamsal bir uzvumuz gibidir.

Öyle zannediyorum ki hiç güç bu aşkı, bu duyguyu, bu inancı kalbimizden sökemeyecektir. Çünkü bu aşk küllerinden yaratılan bir devletin ve var olma mücadelesinden galip çıkan bir milletin aşkıdır.

Bu bayram, milletin yıllarca süren esaretten kurtuluşunun ve tüm egemenlik haklarının kazanıldığının adeta tapusudur.

Bu öyle bir duygu ki, geleceğimizin teminatı olan gençliğe dönüşecek ve ileride de ülke yönetimde söz sahibi olacak milletin çocuklarının özgürlük belgesidir.

Ayrıca insanın, vicdan muhasebesi yapacağı bir durumun belgesidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu bayramı çocuklara öyle iş olsun diye armağan etmiş değildir.

Üstün dehâsı ve ileri görüşlülüğünden kaynaklanan özelliğinden dolayı, ülkenin geleceğini onlarda gördüğü için bu bayramı Türk Çocuklarına sonrasında da tüm dünya çocuklarına armağan etmiştir.

Buradan şu sonucu çıkarabiliriz: Demek ki tüm dünya devletlerinin gelecek teminatları çocuklardır.

O halde günümüzde her ne kadar çocuklarımıza yeterli değeri veremiyor olsak da, onlara karşı hoyratça davransak da, çeşitli istismar çevrelerince onlarla ilgili hain düşünceler beslense de biz yetişkinlerin görevi; o çocuklarımızı dünya durdukça sağlıklı, ahlâklı, mantıklı ve huzurla yaşayabilecekleri bir ortamda yetişmeleri için gerekli olanakları sağlamalıyız.

İşte o zaman dünya yaşanılabilir bir dünya olarak değerlendirilebilir.

Bu vesileyle çocuklarımıza bu armağanı sunan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu uğurda yaşamlarını kaybetmiş tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

Ey bu ülkenin gelecek teminatı olan çocuklar; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız kutlu olsun! Nice yüz birli yıllara