BURSA (AA) - Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Yavuzyılmaz, mesajında sağlık personelinin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla fedakarca yürüttüğü mücadeleye değindi.

Bu dönemde sağlık çalışanlarına ne kadar teşekkür edilse de onların bu emeklerinin karşılığı olamayacaklarını belirten Yavuzyılmaz, şunları kaydetti:

"14 Mart hepinizin bildiği gibi bir Tıbbiyelilerin işgale direnişinin yıl dönümü ve Tıp Bayramı olarak kutlanıyor. Aynen o dönem olduğu gibi günümüzde de başta hekimlerimiz olmak üzere tüm sağlık çalışanları yine bir mücadeleye öncülük ediyorlar. O zaman düşmana karşı yapılan bu mücadele bugün de koronavirüs ile karşımıza çıkan pandemiye karşı veriliyor. Bu mücadelede maalesef birçok arkadaşımızı kaybettik ve onları biz görev şehidi olarak kabul ediyoruz. Sağlık çalışanlarımız, 'Yarın bana ne olacak?' kaygısı duymadan ya da bu kaygıyı ön plana taşımadan, 'Hastalarıma ve insanlığa, nasıl bir fayda sağlarım' endişesiyle bu süreci yaşadı ve görevini fedakâr bir şekilde yerine getirdi. Bursa'daki tüm mesai arkadaşlarıma, sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Ülkemizde ve dünyada da pandemi ile verilen mücadelede sağlık mensuplarını ayakta alkışlıyorum."

Dr. Yavuzyılmaz, daha sağlıklı günlerde, sağlık çalışanlarının daha huzurlu ve mutlu olduğu günlerde yeni 14 Martları geçirmek dileğiyle tüm sağlıkçıların Tıp Bayramı'nı kutladı.

Kaynak: aa