BURSA (AA) - Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yeni tip koronavirüs salgını sürecinde ara verilen kornea nakilleri tekrar başladı.

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nilüfer Ek Bina'sı kornea nakillerine uygun hale getirilerek, tek kişilik odalar ve ameliyathaneler düzenlendi.

Açıklamada konuşmasına yer verilen Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Ayşe Balıkçı, hastalara öncelikle Kovid-19 testi yaptıklarını sonucuna göre ameliyatlara başladıklarını belirtti.

Merkezin yeniden aktif edilmesiyle şimdiden üç hastaya kornea naklini başarıyla gerçekleştirdiklerini aktaran Balıkçı, "Dün bir hastamızı, bugün de iki hastamızı ameliyat ettik. En kısa sürede listemizde bulunan Bursa ve civarındaki hastalarımızı da uygun şartlar altında kornea nakli yaparak, sağlıklarına kavuşturmayı umuyoruz.

Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Levent Özdemir ise "Hastanemizde 2013 yılında kurulan Göz Bankası sadece Bursa’nın değil bölgemizdeki kornea nakli ile ilgili ihtiyaca cevap veriyor. Göz bankamızda aylar yada haftalar içinde nakil olma imkanı var. Kurulduğundan bu zamana kadar toplam 547 kornea nakli gerçekleşti" değerlendirmesinde bulundu.


​​​​​​​

Kaynak: aa