Bulgaristan ve Irak’ın ardından Gürcistan’da da bölge afet müdahale merkezi kurmak için çalışmalarına başlayan Türk Kızılay, projenin hayata geçirilmesi için önemli bir adım attı. Gürcistan’da inşa edilecek ve Kafkasya bölgesine hizmet edecek lojistik merkezi kurulmasını öngören anlaşmayı Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık ile Gürcistan Kızılhaçı Başkanı Natia Loladze ile Rustavi kentinde imzaladı. İmza törenine Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Tan, Genel Müdür Dr. İbrahim Altan ve Genel Müdür Yardımcısı Alper Küçük de katıldı.

1200 METREKARE KAPALI ALAN
Rustavi Belediyesi’nin Kızılay’a merkezin inşaatı için 40 dönüm alanı tahsis ettiğini dile getiren Kınık, “Kızılay olarak da kendi kapasitemizde bin 200 metrekare kapalı alana büyük bir bölgesel afet müdahale merkezi inşa edeceğiz” dedi. Kınık, Kızılay’ın daha önce de birkaç ülkede afet müdahale kapasitesi artırma çalışmaları yaptığını belirterek, “Burası Kafkasya lojistik merkezi olacak. Bu anlamda Türk Kızılay’ın burada yaptığı merkez ve bundan sonra vereceği eğitimler, hem Gürcistan’daki hem de bölgedeki afet müdahale kapasitesine yönelik destek olacak” diye konuştu.


BÖLGEDEKİ ÜLKELERE ACİL İLKYARDIM ULAŞTIRILACAK
Gürcistan Kızılhaçı Başkanı Loladze ise, “Anlaşmaya göre Gürcistan’da bir bölgesel depo inşa edilecek. Deponun burada olması afet ve acil durumlarda ilk yardımın hızlı şekilde verilmesine fayda sağlayacak. Depo, sadece Gürcistan için değil bölgedeki ülkelere acil ilk yardım ulaştırması için olacak” dedi. Gürcistan Kızılhaçı’nın uzun yıllardan beri Kızılay ile işbirliği yaptığını dile getiren Loladze, “2008’deki kriz döneminde (Gürcistan ile Rusya savaşı) Kızılay bize insani yardım ulaştıran ilk kurumdu. Daha sonra Tiflis’te 2015’te yaşanan sel sonrasında da bize yardım ulaştıran ve Kızılhaç’a destek veren ilk kurumlardan biriydi” diye konuştu.

İHTİYAÇ SAHİPLERİ DE UNUTULMADI
Gürcistan’da afet lojistik merkezinin kurulması için bulunan Kızılay heyeti, Gürcistan Kızılhaçı’nın ülke genelindeki yaşlı bakım merkezleri başta olmak üzere, ihtiyaç sahiplerine teslim edilmek üzere kıyafet yardımında da bulundu. Türkiye’den getirilen kıyafetleri yaşlı bakım evinde kendisi teslim eden Genel Başkan Kınık, 2 tırlık yardım malzemesinin en kısa zamanda dağıtımının tamamlanacağını ifade etti. (BSHA)

Editör: TE Bilisim