Dokuz Eylül Üniveristesi Nevvar Salih İşgören Çocuk Hastanesi’nde lösemi tedavisi gören oğlu Mehmet (3) için kemoterapi ilacı arayan annenin feryadı yürekleri dağladı. Türkiye’de bulunmayan ilacı yurt dışından getirtmeye çalışan anne Yeşim Ceylan, “Oğlu bu ilacı geçen hafta almalıydı, ilaç yurt dışında ama getirtemiyoruz, çaresiz kaldık” dedi.
“OĞLUM 1 HAFTADIR İLAÇ BEKLİYOR”
Lösemi tedavisi gören hastaların tedavisinde kullanılan ‘leunase’ isimli ilacın Türkiye’de yok girmesi tedavi gören hastaların tedavilerini riske soktu. Dokuz Eylül Üniveristesi Nevvar Salih İşgören Çocuk Hastanesi Çocuk Hematoloji Bilim Dalı doktorları, bahsi geçen ilacın Türkiye’de bulunmadığını söyledi. Oğlunun tedavisi için hayati öneme sahip ilacın bulunması için olağanüstü bir çaba gösteren anne Yeşim Ceylan, o ilacı bulmak için eczane eczane dolaşıyor. Yavrusunun ilacı geçtiğimiz cuma günü alması gerektiğini anlatan anne, “Hastanede ilaç olmadığı için ailelerden ilacı bulmaları istendi. Türkiye’nin hiçbir yerinde bu ilacı bulamıyoruz. Bir haftadır oğlum ilaç bekliyor. Geçen her gün her saat bizim için önemli. İlacı tedarik etme noktasında kimse bize yardımcı olmuyor” diye konuştu.
ALMANYA’DA İLACI BULDUK AMA GETİRTEMİYORUZ
İlacın Almanya’da olduğunu öğrendiklerini ifade eden anne, “Almanya’da ilacı bulduk ancak ilacın tanesi için 850-1000 euro dendi. Bizim dört kutu ilaca ihtiyacımız var. Parayı bulsak bile ilacın kargo ile gelmesi çok zor. Çaresiz kaldık” dedi

Editör: TE Bilisim