DHI Tekniği

DHI yani “Direct Hair Implantation” aslında yeni olmayan fakat son zamanlarda tekrar ilgi duyulan bir saç ekim tekniğidir. Saç dökülmesi sorunu yaşayan kişiler genellikle DHI ve Mikro-Fue arasında tercih yapmakta zorlanmaktadır. Burada yöntemi seçmeden önce beklentilerinizi öğrenmek ve size göre hangi yöntemin daha uygun olduğunu önermek bir çok deneyim cost/effectivity analysis gibi teknik konular içerir.

Wordplast Hair Center Sağlık Turizm Direktörü Oktay Tüney Saç ekimi tekniğine karar vermeden önce mutlaka analiz yaptırmanızı ve sizin durumunuza en uygun tekniği hekiminiz ile beraber seçmenizi tavsiye ederiz.

DHI Tekniği Nasıl Uygulanır?

Bu teknikte Mikro Fue ile aynı şekilde ense bölgesinden greftler alınır. Greftler dışarıda minimum süre tutulur ve hemen ekim yapılmaya başlanır. Böylece daha sağlıklı ve güçlü saçlar nakledilmiş olur. Saç ekimi yapılacak yere kanal açılmaz ve özel uçlar kullanılarak saçlar bekletilmeden nakledilir. Saçların ekileceği yerler hazırlanmadığı için zamandan tasarruf edilir ve alınan saçlar hemen geri ekilir.

Ekilen saçlar daha sağlıklı ve canlı olduğu için hemen uyum sağlar. Tek seansta mikro fue yöntemine göre daha az saç nakli yapmak mümkündür. Oktay Tüney Saç kökleri ekilirken ağrı, acı hissetmesiniz. Nakledilen saç sayısının daha az olmasından ve daha az travma oluşmasından dolayı iyileşme mikro fue yöntemine göre daha hızlı olabilir diye ekledi

DHI Tekniği ve FUE Tekniği Farkları

FUE tekniğinde alınan greftler direkt olarak başa nakledilmez. Saç kökleri özel bir iyileştirme sürecine tabi tutulur. Ekime hazır hale gelen greftler için başta mikro cerrahi bıçaklar yardımıyla kanallar açılır. Daha sonra saç ekim işlemi gerçekleştirilir.

DHI tekniğinde ise ekim choi pen denilen kalemler yardımıyla alım işleminden hemen sonra yapılmaktadır. Choi implanter yardımıyla aynı anda kanal açım ve ekim işlemi gerçekleştirilir. Saçlar ekilirken saçların çıkış yönü, sıklığı gibi unsurlar gözetilerek ekim yapılır.

Wordplast Hair Center Sağlık Turizm Direktörü Oktay Tüney FUE tekniğine nazaran biraz daha zahmetlidir ve uzun sürer. Ancak kanal açılmadığı için travma daha azdır. İyileşme ve uyum süreci oldukça kısadır.

DHI Tekniğinin Avantajları:

  • Saçların kesilmeden ekim yapılabilmesi
  • Sıklaştırma işlemlerinde daha çok tercih edilmesi
  • Saç köklerinin izole ortamda daha az süre kalması
  • Cm2 başına daha fazla kök nakli şansı tanıması
  • Travmanın daha az düzeyde olması
Editör: TE Bilisim