SGK’dan yapılan açıklamada, “Özellikle havaların soğumasıyla birlikte, risk grubundaki kişilerin mutlaka grip aşısı yaptırmaları gerekiyor. 65 yaş üstü kişiler için kış ayları riskli bir dönem olarak görülmektedir. Çocuk, yaşlı ve kronik rahatsızlıkları bulunanların hekimlerden görüş alarak grip aşısı hakkında bilgilenmeleri onlar için önem arz etmektedir” denildi.
YAŞLILARDAN SAĞLIK RAPORU İSTENMİYOR
Açıklamada şu ifadelere yer verildi, “SGK, grip aşısı yaptırmak isteyen 65 yaş üstü vatandaşların sağlık raporunun olup olmadığına bakmaksızın grip aşısı bedelini karşılıyor. 65 yaş üstü kişilerde olduğu gibi yaşlı bakım ve huzur evlerinde kalan kişiler de burada kaldıklarını belgelemeleri halinde grip aşısını ücretsiz yaptırabiliyor”
HAMİLE KADINLAR AŞIDAN ÜCRETSİZ YARARLANIYOR
“Kadınlar, gebeliğin 13. haftasından (ikinci veya üçüncü dönemi) doğuma kadar olan süreyi raporlamaları halinde grip aşısını ücretsiz yaptırabilir. Bunun yanında KOAH gibi kronik akciğer hastaları, kalp, yüksek tansiyon gibi kardiyovasküler hastaları, Diabet (Tip 1 ve 2) gibi kronik metabolik hastaları, diyaliz tedavisi görenlerde olduğu gibi kronik böbrek hastaları, anemi, talasemi gibi bazı kan hastaları, organ nakli ve benzeri durumlar nedeniyle bağışıklık sistemi baskılanmış ve bu amaçla ilaç kullanan hastalar, ayrıca uzun süreli asetil salisilik asit tedavisi alan 6 ay ile 18 yaş arasında hastalar ve adolesanlarda hastalıklarından bir veya birkaçını bulunanlarda sağlık raporlarını ibraz etmeleri halinde grip aşısını ücretsiz yaptırabilmektedir”
ZAMANI ÖNEMLİ
“SGK, grip aşısında takvim yılı değil, grip aşısı sezonunu baz almaktadır, Bu sezon Eylül-Ekim- Kasım-Aralık-Ocak-Şubat dönemine denk gelmektedir” (BSHA)

Editör: TE Bilisim