Fransa'dan sonra Almanya'nın gol atma girişimi ve ABD'nin 2021 Ocak ayından sonra çıkacağı sahada nasıl oynayacağı ve defansa kimi koyacağını düşünürken Selahattin Demirtaş'ın 'Devran' isimli kitabını okuyan Arınç'ın da damat gibi saha dışı kaldığı şu günlerde hemşerim olan batı kentlerindeki Belediye Başkanlarından olan İstanbul Şişli Belediye Başkanına bir önerim vardı;

Aynı öneriyi şu anda bulunduğum ve yine pandemi yasaklarına takılıp, zoraki kaldığım ülkemin Gürcistan ve Ermenistan' a komşu olan, Aktaş, Türkgözü (Badele) yetmedi yeni ipek yolu olarak adlandırılan Kars-Tiflis-Bakü Demir Yolu Gümrük Kapılarının olmasına karşın ithalatçısı, ihracatçısı ve tırcısı olmayan Ardahan'ın Çıldır ilçesinin yeni kaymakamına bulundum.
Bu önerim açılması düşünülen ve yükü hafifleteceği söylenen İstanbul kanalının abisi olacak olan İstanbul boğazına sıfır olan Şişli ilçesinin Ardahanlı Belediye Başkanına idi.
Ve Muharrem Başkana "Ardahanlı farkını ortaya koyup, denize sıfır komşu olan Şişli'ye bir sahil yapamaz mıyız? Bunu ve buna benzer projeler yaparsanız farklılık yaratırsınız" demiştim. 
"Çünkü Belediye Başkanlığı, kaymakamlık, valilik, siyasetçi, bilim adamı, önder dediğin çöpçüyle poz vermek, itfaiye hortumu tutmakla, köyleri ziyaret etmek değil, ülkenin ve dünyanın dikkatini çeken projeler üretmektir. 21 yaşındaki Fatih'in gemileri karadan denize yürütmesi bunun en bariz örneğidir" demiştim.
Yani, 'İstanbul boğazına bir sahil yapılabilir mi? diyerek farklılığını ortaya koymasını istediğim hemşehrim CHP'li Şişli Belediye Başkanına önerdiğim bu fikrin aynısını yıllardır önerdiğim Van Gölünden sonra Doğu Anadolu'nun en büyük gölüne sahip yarısı Gürcistan'ın diğer yarısı bizim olan Aktaş Gölüne de sahip Çıldır ilçesinin yeni kaymakamına da sundum "fark yaratan bir kaymakam ol" diyerek.
Gerçi aynı düşüncelerimin birisini de ve "sahil yapılabilir mi" dediğim İstanbul boğazına benzeyen bir köprünün yapıldığı ve bana göre dünyaca ünlü İstanbul boğazına rakip olan güzelliğiyle İzmit körfezdeki Osman Gazi köprüsünün ayaklarının altında kalan ve yine bir hemşehrimiz olan birinin Belediye Başkanlığını yaptığı Dilovası Başkanına da sunmuştum. 'Sanayi artıklarıyla, gece kondularıyla, hava kirliliğiyle köy görünümünde olan Dilovası'nın zehirli dereleriyle değil, Belediyesinin logosuna yerleştirilmiş bu köprüyle boğaz bir kent olarak gündemde olması gerekir' derken..
İşte aynı teklifi ve önerilerimi yeni tanıştığım Malazgirt çocuğu olan genç kaymakama Çıldır gölüne sahip ilçenin en büyük mülki amirine de önerdim, "Çıldır gölüne bir sahil yapın" diyerek..

Bilmem ama Arınç'ın Avrupa Birliğine yeniden göz kırpan Başkan Erdoğan'ın öncelikle Demirtaş ve Kavala gibilerini bıraktıracak reformular yapılması gerektiğini söyleyen ama 'bir mafyacıyı neredeyse bakan yapılmalı' diyen Bahçeli'nin söylemleri ardından Saray'daki görevinden istifa etmek zorunda kalmıştı bile..
Yani Libya'ya giden geminin Alman deniz kuvvetlerince durdurulması ve adeta 'buraya sahil yapamazsınız Türkiye' demesiyle bir durumla karşılaştığımız gibi İstanbul Boğazına ve Çıldır Gölüne de bir sahil yapma cesareti, yürekliliği ortaya konulur mu mevcut yöneticilerce ve de ünlü bürokrasimiz, Anıtlar kurulu izin verir mi bilmem..