Saadet Partisi Çayırova İlçe Başkanı Yusuf Aksu, Kocaeli genelinde Belediyeler bünyesinde çalışan taşeron işçilerinin haklarının gasp edildiğini, kadrolu çalışan işçilere kıyasla alt tabaka insan muamelesine maruz bırakıldığını iddia etti. Toplu sözleşme görüşmelerinde halen bir sonuca varılamıyor diyen Aksu, Büyükşehir Belediyesinin sürecin işlemesine müdahale ettiğini, İlçe Belediyelerine önce biz yapalım sonra siz yapın gibi hesaplara girdiğini iddia etti. Konuyla alakalı yazılı açıklama yapan Saadet Partisi Çayırova İlçe Başkanı Yusuf Aksu devamında şunları belirtti.
SİZİN YEMEĞİNİZ KAÇ PARA
Çayıroava Belediyesi yönetimi adeta ‘hakları gasp edilen’ işçilere hak ettiği ücretleri verirken gösterdiği tutumu, çürümeye terk edilen yatırımlara ve öncelik esasına göre kullanılmadığı için israf olan Çayıroava’lı vatandaşın kaynaklarına neden göstermedi. Bugün Çayırova Belediyesinde taşeronda çalışan yaklaşık 600 vatandaşımız var ve kadrolu işçilere kıyasla hakları verilirken çok büyük mağduriyetlere sebep olunuyor. En zor şartlarda çalışan bu
taşeron işçilerimizle kadrolu işçilerimizin arasında ki büyük uçurumlar haksızlığı açıkça ortaya koyuyor. Kadrolu çalışan brüt 42 TL yemek ücreti alırken Taşeron çalışan brüt 10 TL gibi komik bir rakam alıyor. Bunu reva gören Çayırova’yı yöneten yöneticilerimiz acaba bir öğlen yemeğinde kaç para ödüyor.
BÜYÜK UÇURUM VAR
Taşeron ve Kadrolu çalışanlar arasındaki uçurum diğer tüm haklarda da açıkça görülüyor. Kadrolu iki bin lira bayram parası alırken taşeron kardeşimiz 75 TL alıyor. Kadrolu çalışan yılda 120 gün ikramiye alırken taşeron 10 gün alıyor. Kadrolu çalışanlara ‘günlük sorumluluk ücreti’ adı altında verilen para taşerona verilmiyor. Yol parası, yemek parası, yakacak yardımı, çocuk yardımı ve daha birçok konuda taşeron işçilerimiz hak mağduriyetleri yaşamaktadır. Ay sonu taşeron işçinin eline kalan maaş asgari ücrete geliyor. Saadet Partisi olarak istediğimiz bu işçi kardeşlerimizin bir nebzede ola nefes alabileceği şartların oluşturulmasıdır. Kadrolu işçilerimizi örnek göstermemizde ki sebep aradaki uçurumu tarif etmek için, yoksa tüm çalışanlarımız benzer sıkıntıları çekmektedir.
BAHANELER ÜRETMEYİN
Buradan Çayırova Belediyesini yönetenlere ve tüm yetkililere çağrıda bulunuyorum. Belki size ulaşmıyor belki de siz görmezden geliyorsunuz ama bu sıkıntıları yaşayan işçi kardeşlerimiz bize gelerek bu sıkıntılarını anlatıyorlar ve çözüm bulunmasını istiyorlar. Büyükşehir ve bir kısım yapıların esaretinden kurtulup Empati yönünüzü geliştirmek için kendinizi bu işçi kardeşlerimizin yerine koyun. Kaynak azlığı, resmi prosedürler vs. diyerek Çayırova halkına bahaneler üretmeyin. Yıllardır gösteriş, şatafat ve lobilerin rantına harcanan kaynakları, artık emeğinin haklarını gereğince alamayan bu işçi kardeşlerimize ve Çayıroava halkına aktarın.

Editör: TE Bilisim