Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 2020 yılının ilk meclis toplantısını 16 Ocak Perşembe günü saat 15.00'te fuar içerisindeki Leyla Atakan Kültür Merkezi, Dr. Şefik Postalcıoğlu Konferans Salonu'nda gerçekleştirecek. 93 gündem maddesinin görüşüleceği mecliste denetim komisyonunun üyeleri seçilecek, denetim komisyonunda çalıştırılacak uzman ve gün sayısı belirlenecek.

PAŞANIN İSMİ VERİLECEK

Mecliste İsimlendirme Komisyonu’nun, 2018 yılında hayatını kaybeden Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Emekli Oramiral Özden Örnek’in isminin kentimizde uygun bir yere verilmesi ile ilgili süre uzatımı raporu da gündeme gelecek. Süre uzatımı istenen bu rapor önümüzdeki ay meclis toplantısına yeniden gelecek. Kentteki bir çok isim bu ismin Kocaeli'de yaşatılmasını istemiş bu talepleri de Büyükşehri tarafından dikkate alınmıştı.

ANTİKKAPI'YA DEVREDİLECEK

Mecliste Plan ve Bütçe Komisyonu’nun, tasarrufu Büyükşehir Belediyesi'ne ait Darıca Bağlarbaşı Mahallesi Şehit Er Gökhan Hüseyinoğlu sahilinde bulunan Darıca sahil tesisinin, restoran ve toplantı salonu olarak işletilmesinin Antikkapı A.Ş.'ye devir edilmesi ile ilgili süre uzatımı istenecek.

YENİ BİNA YAPILACAK

Mecliste Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı'nın, mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan  Karamürsel Sarıkum Mahallesi 234 ada 162 parsel sayılı taşınmazın, Karamürsel İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Polis Merkezi Amirliği binası yapılmak üzere Kocaeli Valiliği-İl Emniyet Müdürlüğü’ne tahsis edilmesi ile ilgili teklifi görüşülecek.

BİLECİK'E YARDIM ELİ

Fen İşleri Dairesi Başkanlığı'nın, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kullanılmakta olan 41 NT 378 Plakalı 2007 Model DESOTO marka kamyonetin bedelsiz olarak Bilecik İli Dodurga Belediyesi’ne verilmesi ile ilgili teklif mecliste görüşülecek.

MESAİLER VERİLECEK

İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı'nın, görevlerinin niteliği gereği günün 24 saatinde devamlılık gösteren Büyükşehir Belediyesi Zabıta ve İtfaiye hizmetlerinde çalışan personelin 2020 yılı aylık maktu fazla çalışma ücretleri ile ilgili teklifi mecliste görüşülecek.

SÜRE UZATIMI İSTENECEK

Mecliste Durhasan Mahallesi'ndeki 600 dönümlük tarım arazisinin sanayi imarına açılmasıyla ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun raporu da gündeme gelecek. Ancak İzmit Belediyesi, Durhasan Mahallesi G24A16D, G24A16C, G24A21A ve G24A21B nazım imar planı paftası sınırları içerisinde kalan bölgede onaylanan nazım imar planı değişikliğine uygun olarak hazırlanan uygulama imar planı değişikliği ile ilgili raporu için süre uzatımı istenecek.

Editör: TE Bilisim