31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından istediği performansı yakalayamayan ve sonrasında da olumsuz olaylarla gündeme gelen CHP Kartepe İlçe örgütünde, İlçe Başkanı Şerafettin Kırmızı ve yönetim kurulundan 11 kişi istifa etmiş, CHP İl örgütü, Kartepe İlçe örgütüne kayyum atamıştı. Kayyum, olağanüstü kongre hazırlıklarını tamamladı. Bugün gerçekleşen olağanüstü kongrede Tevfik Mayda ve Namık Alkan yarışıyor.
KATILIM YOĞUN OLDU
CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan daha önce planlanmış programı olduğundan dolayı kongreye katılmadı. Uzunçiftlik Ataevler Kültür Merkezi’nde saat 12.00 da başlayan CHP Kartepe İlçe kongresine CHP PM Üyesi Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, CHP İl Başkanı Av. Cengiz Sarıbay, İl Yönetimi, CHP Gençlik Kolları Başkanı Emre Andız ve yönetimi, CHP Kadın Kolları İl Başkanı Songül Kaya ve yönetimi, CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar, CHP Gençlik Kolları İzmit İlçe Başkanı Engin Akbulut, CHP Kartepe İlçe Başkanı Kadir Hallaç, CHP Gençlik Kolları Kartepe İlçe Başkanı Serhat Yalçın, CHP Kadın Kolları Kartepe İlçe Başkanı Kurtuluş Versan, CHP Kadın Kolları eski İl Başkanı Hülya Yolcubal, CHP Kartepe Belediye Meclis Üyeleri, CHP İzmit İlçe eski Başkanı Selman Yıldırım, SUMOTAŞ Başkanı Marika Mehmet Top, Derbent Mahalle Muhtarı Erdal Baş, Eski İl ve İlçe Başkan ve yöneticileri, CHP Kartepe eski İlçe Başkanı son yerel seçimlerde Millet İttifakının Kartepe Belediye Başkan Adayı Cumhur Karakadılar, Saadet Partisi Kartepe İlçe Başkanı Mehmet Batmanlar ve yönetimi, İYİ Parti Kartepe İlçe Başkanı Haluk Tamyüksel ve Yönetimi, İYİ Parti Kartepe Belediye Meclis Üyesi Fedai Yazıcı ve partililer katıldı.
151 DELEGENİN OY KULLANMA HAKKI BULUNUYOR
Uzunçiftlik Ataevler Kültür Merkezi’nde gerçekleşen olağanüstü kongrede Başkanla birlikte 17 kişilik asil 16 yedek yönetim seçilecek. Kongrede 151 delegenin oy kullanma hakkı bulunuyor. Saat 12.00 da başlaması gereken kongre saat 13.15 de başladı. Kongrede Divan Başkanlığına Av. Hüseyin Acurman katipliklere ise Melek Dizmen ve Serhat Yalçın getirildi.
HALLAÇ, ‘OMUZ OMUZA OLMA GÜNÜ’
Kongrenin açılış konuşmasını yapan CHP Kartepe Kayyum İlçe Başkanı Kadir Hallaç, “CHP Türk halkının var olmanın iradesinin adıdır. Özgürlük sevdasıdır. CHP’li olmak demek devrimci olmak demektir. Yerel yönetimlerde görev yapmak zordur. Bugüne kadar Kartepe İlçe’de görev yapan başkan ve yönetim arkadaşlara teşekkür ediyorum. Gün CHP’yi Kartepe’de iktidara taşımak için omuz omuza olma günüdür. Bugün burada yıllardır sürdürdüğümüz hak hukuk adalet için önemli bir adım atacağız” dedi. Hallaç konuşmasında CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na verilen cezayı da kınayarak, “ İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu’na yapılan hukuksuzluğu kınıyor her şey çok güzel olacak diyoruz” ifadelerini kullandı.
ALKAN, ‘HATALARDAN DERS ÇIKARARAK YOLA ÇIKTIK’
Konuşmasına katılımcılara teşekkür ederek başlayan Namık Alkan, “İstanbul İl Başkanımıza yapılan haksızlığı protesto ediyor yanında olduğumuzu söylemek istiyorum” dedi. Güçlü örgüt güçlü CHP idealiyle yola çıktım. Laik ve çağdaş yerel yönetim anlayışıyla birlik beraberliğimizi güçlendirmek için aday oldum. Ülkenin geleceğinden endişe etmemek mümkün değil. Halkımızın büyük çoğunluğu sıkıntılar içinde hayatlarını sürdürmekteler. Geçmişte yapılan hatalardan ders çıkararak yola çıktık. Bizlere düşen güçlü örgüt yapısı oluşturarak iktidar kapısını açmaktır. Başta kadın kollarımız ve gençlik kollarımızla omuz omuza yürüyeceğiz. Yapacaklarımızın gücünü sizlerden alacağız. Deneyimlerimizi de ortaya koyarak gece gündüz çalışmaya söz veriyoruz “ diye konuştu. Alkan son olarak, “Bir başkasının adayı diye konuşuluyor. Bu konu beni çok üzüyor. Böyle bir konu asla doğru değildir “ dedi.
MAYDA, ‘ÇALIŞKANLIĞIMIZLA BU GÖREVE TALİBİZ’
Cumhuriyet sevdalısı Cumhuriyet Halk Partililer hoş geldiniz diyerek konuşmasına başlayan Tavfik Mayda, “Kapitalizm bir süredir tek başına var olan eşitsizlikleri daha da derinleştiriyor. Umutlarımızı karartıyor. Buna artık dur demeliyiz diyen arkadaşlar size sesleniyorum. Hayatı paylaşmakla, mücadelenin bir parçası olmakla başlayalım bu işe. Partililerimizle, üyelerimizle doğrudan konuştuk ve 10 maddelik bir manifesto yazdık. Ne yapmamız gerektiğini sizler söylediniz. Demokrat olmanın ön koşulu karşıt görüşlere hoş görüyle bakabilme olduğunu unutmuyoruz. Aklın emeğin demokrasinin anlamını bizler vereceğiz, Türkiye’yi aydınlığa biz çıkaracağız diyen Atatürkçü arkadaşlar sizden destek bekliyoruz. Bugün yaşadığımız hiç bir şey kaderimiz değildir. Öz eleştiri ile başlamazsak doğruya giden yolu bulamayız. Artık Kartepe konuşacak diyerek yola çıktık. Eleştiri ortamını parti içinde yaratacak ve koruyacağız. Ne alacağım değil ne vereceğim demeliyiz. Dayatma kültürü ile siyaset yapılmaz. Gün kişisel hesapların günü değil, gün yaşadıklarımızın farkında olma günüdür. Gün kenetlenme, Cumhuriyete sahip çıkma günüdür. Bilgimizle, deneyimimizle, çalışkanlığımızla bu göreve talibiz “ ifadelerini kullandı.
SARIBAY, ‘CEZA VERİLMESİ İSTENDİ ONLARDA CEZA VERDİ’
Konuşmasına CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na verilen ceza hakkında konuşarak başlayan CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, “İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu’nun İstanbul seçimlerindeki başarısından dolayı cezalandırıldı. Ceza mahkemesi özel kurulmuş bir ceza mahkemesiydi. Bunun gibi durumlar Türkiye’de hukuk devletinin olmadığı dönemlerde hep olmuştur. Maalesef onları oraya getiren irade Canan Kaftancıoğlu’na ceza verilmesini istedi onlarda ceza verdi. İstanbul’un başarısı hepimizin idolü olmalı. Ben partililerimden sosyal medya paylaşımlarına dikkat etmelerini istiyorum. Biliyorsunuz 9 Eylül CHP’n in kuruluş yıl dönümü. Bizler yarın akşam saat 18.30 da KYÖD de bunu kutlayacağız. 80 yaş üstü partililerimize plaket vereceğiz” dedi.
KAZANAN CHP OLACAK
“Başkanlık sisteminin getirdiği 50+1’i sağlamak zorundayız” diyen Sarıbay, “Bunun içinde şemsiyemizi genişleteceğiz. Ülkesini seven Cumhuriyet sevdalılarına ihtiyacımız var. Yeni kurulan partiler var. O şemsiyenin altında o partilerle devam edeceğiz. Ben bu kongrede aday olan her iki arkadaşıma başarılar diliyorum. Kim kazanırsa kazansın kazanan Cumhuriyet Halk Partisi olacak diyorum. Bu kongrenin böyle güzel geçmesini sağlayan tüm katılımcılara teşekkür ediyorum “ ifadelerini kullandı.
AKAR, ‘VATAN İÇİN İTTİFAK YAPTIK’
Konuşmasına bu kongre Kartepeli olduğum için benim için önemli diyerek başlayan CHP PM Üyesi Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, “Genel seçimlerde İttifak yaptık. Bu İttifak sayesinde TBMM’ye yeni bir parti kazandırdık. Bu parti İYİ Partiydi. Bu ittifak ideolojik bir ittifak değildi. Bayrak için, vatan için, Cumhuriyet için ittifak yaptık. Türkiye son yıllarda görülmemiş bir olgunlukla seçimleri tamamladı. Bu olgunluğu Recep Erdoğan ve yandaşları hazmedemedi ve İstanbul seçimlerini iptal etti” dedi.
PARTİCİLİK KONGREDEN KONGREYE OLMAZ
Particilik sadece kongreden kongreye yapılmaz diyerek konuşmasına devam eden Akar,”Particilik gönülle, 24 saat ve sokakta yapılır. Bunu yapamazsak başarılı olunmaz. 3 aylık bir süreçten bahsediyoruz. Bu arkadaşlarımızdan beklediğimiz Kartepeyi olağan seçimlere hazırlamak. Herkes kadar Kartepe’de seçimleri kaybetmekte benim de suçum var. Eksiklerimizi, hatalarımızı biliyor muyuz? Biliyoruz. Bunları düzeltmek için çaba harcıyor muyuz? Ben harcıyorum” diye konuştu.
BİR OLURSAK BAŞARILI OLURUZ
Sosyal medyada Türkiye’nin bugünkü durumunu, AKP’yi konuşacağınıza, sosyal medyada partinin milletvekilini, il başkanını, yöneticisini konuşuyorsunuz diyen Akar, “ Bunlar bizi üzüyor. İnsanları suçlarken biraz nezaketli olmak lazım. Benim hakkımda şüpheleriniz varsa benimle konuşabilirler. Ben kimsenin listesi için uğraşmadım. Ben çalışmak isteyen tüm arkadaşlarımızla çalışırım. Birlik beraberlik olsun istiyoruz. Bu kongrede bir adayı seçeceğiz. Kırgınlıkları dargınlıkları bitirmek onların temel görevi olmalı. Bunu her iki aday arkadaşımızın da yapabileceğini düşünüyorum. Bir olursak başarılı olacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı. Kerim ÇELİK

TEVFİK MAYDA YÖNETİM ÜYELERİ
ASİL
Tevfik Mayda (Başkan)
Latif Akbulut
Osman Bakar
Melek Dizmen
Duygu Ergene
Fatih Harbi
İbrahim Keçin
Yasemin Kıran
Erkan Neroğlu
Hamza Özcan
Ramazan Sanem
Cemil Saraç
Elif Sert
Murat Tok
Orhan Topçu
Hayati Versan
Setenay Yorgun
YEDEK
Mazhar Aşkın
Murat Sever
Zalihe Özgür
Hacer Çakmakçı
Necdet Özbek
Yasin Çakmak
Recep Bilaloğlu
Salim Bayar
Sevgi Ağra
Şevket Arslantürk
Funda Ağdaş
Önder Şirin
Cevat Yiğiter
Hikmet Çağlar
Gaffur Gümüş
Nurdoğan Çalışkan
NAMIK ALKAN YÖNETİM ÜYELERİ
ASİL
Namık Alkan (Başkan)
Bahattin Adıgüzel
Serkan Alpay
Ömer Altın
Feza Asan
Erol Bayrak
Mehtap Eryılmaz
Tamer Kösemen
Sercan Batur
Fikret Merttürk
Musa Öğünç
Savaş Şafak
Özkan Topuz
Turgut Uygun
Zekeriya Yakupoğlu
Fatih Yılmaz
Nazmiye Yılmaz
YEDEK
Murat İskenderoğlu
Funda Tüysüz
İshak Aydın
Kadir Emre Selçuk
Şehriban Günay
Cengiz Adıgüzel
Davur Demir
Murat Yıldız
Nihal Ertuğ Çetkin
Hülya Korkmaz
Ethem Koçal
Fatoş Uygun
Nusert Aydın
Murat Özen
Volkan Bekil
Sevgi Ağra

Editör: TE Bilisim