Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, yeni parti hazırlığı içindeki 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül-Ali Babacan partisi ile eski başbakanAhmet Davutoğlu’nun arasında ‘soğukrüzgârlar’ estiğini iddia etti.

Selvi "Henüz partilerini kurmadılar ama aralarında sert rüzgârlar esmeye başladı.

Abdullah Gül-Ali Babacan partisi ile Ahmet Davutoğlu arasındaki soğukluktan söz ediyorum. Davutoğlu’nun son çıkışları ve AK Parti içine yönelik mesajları, Abdullah Gül-Ali Babacan cephesini rahatsız etmiş" dedi.

Selvi yazısında şunları söyledi:

Abdullah Gül’ün iki konuda Davutoğlu’na kırgın olduğu söyleniyor.

1- Gül’ün Cumhurbaşkanı, Davutoğlu’nun Dışişleri Bakanı sıfatıyla ABD’de oldukları sırada Ahmet Davutoğlu, Gülen’i ziyaret etmişti. Daha sonra ziyaret kendisine sorulduğunda da Gül’ün bilgisi dahilinde ziyaret ettiğini söylemişti. Abdullah Gül’ün bundan dolayı Davutoğlu’na kırgın olduğu söyleniyor. Burada bir saptamada bulunmak istiyorum. Hem Gül hem Davutoğlu aradaki özel kalem Gürcan Balık tarafından farklı bilgiler verilmek suretiyle aldatılmış olabilir.

2- Gül, Cumhurbaşkanlığı’ndan 28 Ağustos 2014 tarihinde indi. Ahmet Davutoğlu ise 27 Ağustos günü yapılan AK Parti kongresinde AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan seçildi. Gül’ün Putin-Medvedevmodeli uygulanarak ErdoğanCumhurbaşkanı olurken kendisinin de partinin başına geçip Başbakanlığı üstlenmek istediği biliniyordu. Ama Erdoğan buna engel oldu.

Editör: TE Bilisim