​Cumhuriyet Halk Partisi’nde(CHP) 1 Mart tarihinde gerçekleştirilecek il kongresi heyecanla bekleniyor. Daha önce Bozkurt Uslu ve Harun Yıldızlı aday olduklarını resmi olarak açıkladı. Aday olacağı konuşulan Selman Yıldırım ise resmi kararını genel merkez ve İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ile yapacağı görüşmeler sonrası kamuoyuyla paylaşacağını bildirmişti.

YOĞUN KATILIM

Aday olacağını daha önce söyleyen Hikmet Erenkaya ise CHP il binası önünde düzenlediği programda resmi olarak aday olduğunu duyurdu. Düzenlenen programa CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya, İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Andız, İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar, Sefa Sözer, Cengiz Çakar, CHP İzmit İlçe eski Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, CHP İl eski Başkanı Cihat Altunyuva, DİSK Bölge Temsilcisi Vedat Küçük, İl Başkan adaylarından Harun Yıldızlı, aday olması beklenen Selman Yıldırım, Kartepe İlçe eski Başkanı Cumhur Karakadılar, İzmit Belediye Meclis Üyesi Mehmet Baştürk, Derince Belediye Başkan Adayı Sertif Gökçe, Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir, İzmit Belediyesi Bşkanvekili Hakan Tanta, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katılım sağladı. Erenkaya parti önüne geldiği sırada partililer “Devrimci ruhuyla çıktık biz bu yola, başkan olacaksın Hikmet Erenkaya” sloganları ile karşıladı.

İKTİDARA YÜRÜYÜŞÜMÜZÜN GÖSTERGESİ

Programda ilk sözü alan CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, “Geçen hafta adaylık açıklamasında söylediğim gibi, iyi ki varsınız. Partinize ve adayınıza sahip çıkıyorsunuz. İşte büyük parti olmanın göstergeleri bunlardır. Bu coşku, bu ilgi beni son derece mutlu ve memnun etmektedir. Bu iktidara yürüyüşümüzün bir göstergesidir. Ben bu yarışta bütün arkadaşlarıma başarı dileklerimi iletiyor ve tüm adaylara destek vereceğimi söyledim bundan hepiniz emin olabilirsiniz” sözlerini kullandı.

ÖRGÜTÜMDEN HİÇBİR ZAMAN KOPMADIM

Ardından konuşan CHP İl Başkan Adayı Hikmet Erenkaya selamlama konuşmasının ardından şunları söyledi: “2011 yılında milletvekilliğim bitti. Aradan yaklaşık 10 yıl geçti. 10 yıl içerisinde hiçbir görevim olmamasına rağmen örgütümden hiç kopmadım, il ve ilçe başkanlarımın emrinde oldum. İşte o burada belli oluyor. Şuanda çok duygulandım. 30 yıldan beri böylesi topluluklara kendimi ifade ettim ama bugün gerçekten daha çok duygulandım. Hikmet Erenkaya bu partiye ve yoldaşlarına helal olsun diyorum.

CHP’Yİ KOCAELİ’DE İKTİDAR YAPACAĞIM

Gerçekten 87 yılından beri birlikte mücadele veriyoruz. Ama daha önce bu Hikmet Erenkaya mücadelesini hep vermiş, belediye başkanı olmama rağmen bu devletin legal ve illegal güçleri tarafından kısıtlanmaya uğramış fakat sizlerin sayesinde gelebileceğim tüm konumlara geldim. O yüzden sizlere sevgi ve saygılarımı sunuyorum. CHP bu insana bu görevleri verdiyse bu insanın da partisine karşı sorumluluğu var. Hep birlikte 2023 seçimlerinde eğer il başkanı seçildiğim takdirde tüm örgütlerimiz ve siz yoldaşlarımla birlikte CHP’yi Kocaeli’de birinci parti yapacağıma söz veriyorum.

BAŞKA BİR GÖREVE TALİP OLMAYACAĞIM

Şuana kadar 87 yılından beri birçok adayların açıklamalarında ve seçim çalışmalarında bulundum. Ama Hikmet Erenkaya olarak önümüzdeki seçimlerde ben sadece bireysel hiçbir isteğim olmadan sadece CHP’yi iktidar yapmak için ne milletvekilliğine ne belediye başkanlığına aday değilim. Tabi il başkanı olan ya da ilçe başkanı olan kişilerin bir hedefi vardır. Mutlaka olmalıdır. Ama ben ayrı bir insan olarak bunları söylüyorum. Ben bu konuları aştım. Tek amacım var. CHP’yi önce ilimizde daha sonra Türkiye genelinde iktidar yapmaktır.

ÇAYAN’LARI, GEZMİŞ’LERİ UNUTMAYACAKLAR

12 tane pırıl pırıl ilçe başkanımız var. Önümüzdeki sçeimlerde mutlaka yüzde 50-60’ının ilçelerinde belediye başkanı olması için her türlü desteği vereceğimin sözünü veriyorum. Ben öyle bir gençliği yaratmaya çalışacağım ki, bunun için tüm her şeyimi ortaya koyacağım. Atatürkçü, ilerici, devrimci gençler yaratacağız. Bu gençler elbette Atatürk ilkelerine sahip çıkacaklar ama Mahir Çayan’ları, Deniz Gezmiş’leri de unutmayacaklar. Ben sokakta il başkanlığı yapacağım. Ben eylemi sonuna kadar yapar ve devrim mücadelesine sonuna kadar destek olurum. Bunu tüm ilçe başkanlarımla birlikte yapacağım.

ÖN SEÇİM UYGULAMASINI BAŞLATACAĞIZ

Ben il başkanı olduğum takdirde tüm çalışan partilinin önü açıktır. Örgütün kalbine girecek ve örgütün sandığından çıkacak herkesin önü açıktır. Örgütüyle bağı olmayan kimsenin göreve gelme şansı olmayacak. Bir diğer söyleyeceğim şey eğer il başkanı olursam ondan sonraki seçimlerde ilçe başkanlarımızla birlikte ön seçim uygulamasını başlatacağız. Kim çalışıyor, kim emek veriyorsa hangi görev olursa olsun o görev onun olacaktır. Çünkü ben hiçbir yere aday değilim. Örgütümün önünü açmak, bu insanların alın terini korumak için aday oluyorum. İlçe başkanlarımla birlikte Türkiye’de ses getirecek bir Kocaeli örgütü oluşturacağız.

PARTİ İÇİ DEMOKRASİYİ SAĞLAYACAĞIZ

Parti içerisinde son zamanlarda disiplin olarak bir gevşeme var. Eğer seçilirsem partililerin birbirine saygılı bir şekilde durması için elimden gelen her şeyi yapacağım. Özellikle parti içi demokrasiyi sağlayacağız. Adalet yürüyüşünde büyük mücadele veren genel başkanımızın izinde bu tavırları sergileyeceğiz. Parti içerisinde bu adaleti sağlayamazsak iktidar olma şansımızda olmaz. CHP Türkiye’ye örnek olacak ve Kocaeli’de iktidar olacak. Bu potansiyel var. Herkes hazır vaziyette bunu görüyoruz. Özellikle 31 Mart seçimleri sonrasında genel başkanımızın yaptığı tespitlerle CHP genelde de iktidara yürüyecektir. 

Bu haber  eklendi

Editör: TE Bilisim