Ziyarette Genel Başkan Dr. Fatih Erbakan gündemi değerlendirdi; Ülkemizin içerisinde bulunduğu zor günlerin üstesinden gelecek güçte olduğunu, bu gücün kullanılmasının vaktinin geldiğini, yakın bir zamanda yapacağımız kongremiz ile sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada dengelerin değişeceğini, ülkemizin özümüze Milli Görüş’e dönerek tüm saldırıları bertaraf edebileceğini belirtti. Bugün 17 seneden bu yana iktidarda bulunan kadrolar, eski Refah Partili, Milli Görüşçü, dindar, bizim kendi içimizden çıkmış kadrolardır. 17 yıldır iktidarda bulunan bu kadrolar, Türkiye'de inanç özgürlüğünün tesis edilmesi için son derece önemli adımlar atmışlardır. İmam hatipler, Kuran kursları açılmıştır. Başörtüsü zulmü ortadan kaldırılmıştır. Bu adımları atanlara teşekkür ediyoruz. Bu adımların atılmasından da en çok biz memnun oluyoruz ama bizim davamız sadece bundan ibaret değil. Allah razı olsun bunları yapanlardan ama diğer yandan bu 17 senelik iktidar döneminde Türkiye'de işsizlik arttı. Vergiler, bütçe açığı, devlet, millet ve özel sektör olarak borcumuz arttı. Faizler, döviz kurları, enflasyon, dış ticaret açığı arttı. Türkiye daha çok dışa bağımlı hale geldi. İcra ve iflas dosyaları, yoksulluk ve beyin göçü arttı.

Tarımsal üretim değil, tarım üretimine konulan kotalar arttı. Bizim inancımıza göre sadece bireysel ibadetlerin yerine getirilmesi, inanç özgürlüğünün temin edilmesi yeterli değil. Sadece Kuran kursları, imam hatipler, başörtüsü bizim davamız değil. Bunlar elbette ki olacak ama bununla birlikte bizim davamız bize paylaşımda adaleti tesis etmeyi emrediyor, yönetimde adaleti tesis etmeyi emrediyor. Bizim davamız herkese refah sağlamak, paylaşımda adaleti sağlamak, Allah'ın vermiş olduğu nimetlerin 82 milyon arasında adil bir şekilde bölüşülmesini sağlamak. Evet çocuğumuzu imam hatip’ e gönderiyoruz, kızlarımızı başörtüsüyle üniversiteye gönderiyoruz, evladımızı Kuran kursuna gönderiyoruz, devletin her kademesinde alnı secdeye varan inançlı insanlar var ama aynı zamanda ülkemizde enflasyon yüzde 30'u geçmiş. Bizim işimiz sadece ihrama girip senede 3 kere poz vermekle bitmiyor. Bunların hepsi çok güzel ama asıl yapmamız gereken herkese refahın sağlanmasıdır. Yeniden Refah Partisi olarak il ve ilçe teşkilatlarını tamamlamamıza rağmen medyada Erbakan Hocamıza ve partilerine yapılan görmezlik durumu bize karşıda işliyor. Bunun için Teşkilatlarımız ile birlikte yeniden kollarımızı sıvayacağız, yeniden demir çarıklarımızı giyeceğiz, karış karış, köy köy Anadolu'yu gezeceğiz, milletimize gideceğiz ve milletimizden yeniden söz hakkımızı alacağız çünkü Milli Görüşün ve bizlerin artık insanlık için, İslam alemi için söyleyeceği çok sözler vardır, yapacağı çok işler vardır, atacağı çok büyük adımlar vardır.

Biz ve Partimi görmezden gelenler Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nu kurtarıcı gibi gösteriyor.

Bu bahsedilen isimler 13 yıl AK Parti bünyesinde Başbakanlık, bakanlık yaptı. Partinin MYK’sında bulundu. Gelinen nokta iyi ise de kötü ise de sizin eseriniz. İşler iyi ise sizin eseriniz, kötü ise Sayın Tayyip bey’ in eseri böyle olmaz, siz direk kötü diyorsunuz. Burada en büyük paye de sizindir. Ekonomiyi yönettiniz. Durumun buraya gelmesinde en büyük pay sizindir. Birden çıkıp ‘Biz ülkeyi kurtaracağız’ diyorsunuz. Üç seçim neden beklediniz o zaman? İşler kötüye gidince bir anda ortaya çıktınız diye sorar bu millet. Erbakan, şunları da kaydetti: Yeniden Refah Partimiz, insanlığın çektiği bütün maddi ve manevi sıkıntıların müsebbibi olan siyonizm mikrobunun tek ilacı ve antibiyotiğidir. Yeniden Refah Partimiz, yaşanabilir bir Türkiye'dir, yeniden büyük Türkiye'dir, yeni bir dünyanın teminatıdır. Partimiz, milletimizin gösterdiği büyük ilgi ve teveccühe cevap verebilecek düzeydeki programı ve projeleriyle, çözüm önerileriyle tertemiz, şaibesiz, samimi enerji dolu kadrolarıyla köklü geçmişinden gelen, 50 senelik milli görüş geleneğinden gelen tecrübesiyle Türkiye'nin dertlerinin çaresi, yeni vizyonu ve iktidar partisi olmaya aday partidir. Ziyaretlerinden dolayı Kocaeli, İzmir, Manisa teşkilatlarımıza teşekkür ediyor Yeniden Büyük Türkiye ve Yeni bir dünya kurulması yolunda çalışmalarında başarılar diliyorum.

Dedi Konuşmanın ardından Yeniden Refah Partisi Gebze İlçe Başkanı Engin Kılıç ve Gençlik Kolları Başkanı Halil Bilikci Fatih Erbakan’a hediye taktım etti

Editör: TE Bilisim