CHP’nin Gebze eski İlçe Başkanı Recep Dursun, YSK’yı eleştirerek, “AKP neye itiraz ediyorsa ona bir kılıf bulundu ve uygulandı”dedi.

Recep Dursun sosyal medya hesabından yaptığı yorumda özetle şunları ifade etti:

“YSK, bugüne kadar bütün seçimlerde muhalefetten gelen her itirazı geri çevirdi. Ama, AKP neye itiraz ediyorsa ona bir kılıf bulundu ve uygulandı.

Bunlardan en dikkat çekici olanlarından biri, geçersiz sayılan oyların yeniden sayımıydı.

YSK,bundan önceki seçimlerde geçersiz oyların sayımına dair itirazı” Sandık kurullarında 6 kişi var, partilerin yetkilileri de dahil herkes geçersiz oyların altına imza atmış, yeniden sayım olmaz..” diyerek reddetmişti.

Bu kez itiraz AKP’den gelince kural bozuldu ve geçersiz oylar sayıldı.

Sayım sonunda AKP oylarında artış görüldü.

AKP bu durumu kamuoyuna “..işte oyların çalındığının kanıtı..” diye sundu.Ve oylarının artacağından o kadar emindiler ki!..

İnsanın içine ister istemez “Nasıl olur bu?” kuşkusu düşüyor tabii.

Hani hep merak ederdik ya,neden seçmen sayısının iki katından fazla oy pusulası basılır diye.

İşte,işin sırrı burada...

İki ihtimal akla geliyor;

1-AKP’ye ayrılmış kutucuğa önceden mühürlü oy pusulası seçim öncesi bir kısım seçmenlere dağıtılmış.Seçmen hem bu oy pusulasını,hem de sandık kurulu tarafından verilen oy pusulasını aynı zarfa atmıştır.

2-Ya da sandık kurulunda görevliler AKP’ye basılmış bir mühürlü ve mühürsüz olmak üzere birden fazla oy pusulasını seçmenlere vermiş ve seçmen önceden mühürlü ve kendisinin de mühürlediği iki pusulayı da aynı zarf içine koymuştur.

Aynı seçim için birden fazla oy pusulası aynı zarfta çıkması sebebiyle AKP’li ve MHP’li sandık kurulu üyelerinin de onayı ile hakkı olarak geçersiz sayıldı.

Buraya kadar her şey normal gözüküyor.

Ancak, işin püf noktası bundan sonra..

Nasıl mı?

ŞEYTANIN AKLINA GELMEZ

Bilindiği üzere,bu tür oylarla ilgili ayrı bir zabıt tutulmadığı ve bu pusulalar birbirine zımbalanmadığı için geçersiz olarak ayrılan bu oy pusulaları;

Yeniden sayılması kararı ile birlikte bu oylar bir araya getirilmiş ve sayılmıştır. Geçersiz oyların büyük bölümü mühürsüz veya mührün doğru basılmadığından dolayı değil, zarfta birden fazla oy pusulası çıktığından geçersiz sayılmıştı. Oysa yeniden sayımda zaten AKP’ye mühürlü bu oylar geçerli kabul edilmiştir.

Sayım heyetindeki muhalefet temsilcileri de elbette buna ses çıkaramamışlar.

Şimdi anlıyor musunuz YSK’nın geçersiz oyların sayımına neden izin verdiğini.

Oyunu önceden tezgahlayanlar, geçersiz oyların sayılması halinde AKP oylarının artacağını elbette biliyorlar.

Şimdi bir düşünün, bu şeytanın aklına gelir mi?”

Editör: TE Bilisim