"Bismillahirrahmanirrahim Tarihin derinliklerinden süzülüp gelen medeniyet mirasının günümüz dünyasında umudu olmuş bir hareketin bir neferi olma mutluluğunu iç dünyanızda yaşamak bile güzel. 31 Mart seçiminin mütemmim cüzi olan 23 Haziran İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığı seçimi tamamlandı ve seçim bitmiş oldu. Seçim yapılan yapılabilen bir yerde kazanan ve kaybeden olacaktır.Sonucun kazanan İçin de kaybeden için de hayırlı olsun temennisi sözün önsözüdür. İnanç dünyamız imkanların,iktidarların,makamın,zenginlik ve fakirliğin,iyilik ve kötülüklerin,zorluk ve kolaylıkların insanlar arasında dolaştırılıp elden ele değiştirileceğini bize anlatır ve hayat anlayış ve yaşam biçimini buna göre şekillendirmemizi öğretir.Onun İçin şükreden ve sabreden olma dengesi bir şiar bir tarz olarak hayat çizgimizi belirler.

ÜZÜLMELİ MİYİZ EVET, SEVİNMELİ MİYİZ EVET!

Üzülmeli miyiz evet sevinmeli miyiz evet.Bu gün her kesin konuştuğu bir gün oysa bu gün belki de en çok susmamız gereken bir gün.Neyi kaybettiğimizin üzüntüsü(ki bu asla Belediye Başkanlığı değil) yeniden neleri kazanabileceğimizin çalışma alanı (ki bu asla dünyevi makam ve mevki değil) açacak olmasının sevinci işte yeni bir denge dünyası kurma yolculuğunun başlangıcı Hayırlı olsun,zira inanır ve iman ederiz ki veren de O,alan da O Elhamdülillah. Kendi içimizde ;Demiştim,demiştik dedikodusunun üstünde yaptıklarımızı ve yapmamız gerekirken yapmadıklarımızı o susma merkezinde en ince detayına kadar masaya yatırma zamanı olduğu gibi bir de dışımızın şekil verme plan ve projelerinin makam ve mevkilerin hiç birinin yaratılış gayemizin öznesi olabilecek,kaybetme endişesiyle ne bir korku kazanma hırsıyla ne de bir heves vermeyeceğini bilir ve öyle inanırız.

SUSMA GEREKLİLİĞİ MUHASEBE MECBURİYETİ İÇİNDİR!

Bu susma gerekliliği,tefekkür,muhasebe mecburiyeti,hakkı yaşama,yaşatma ve haykırma dünyası adına bir varoluş,bir yola koyulma besmelesi olacak olması ile değerlidir. İnanç ,manevi ve moral dünyamızı beslemeyen hiç bir şey ama hiç bir şey bir kazanç değildir,kardeşlik dünyamızı bozacak her şey hiç bir şeydir ve yok hükmündedir. Dün,bu gün ve yarın ne yaşamadan ne görmeden övgü veya sövgü malzemesi olamaz ,olmamalıdır.Bakarken görmemek, görmek istememek tarifi imkansız gelecek arızası doğuracaktır. Yarına hazırlanmak dünden alınan derslerden çıkarılacak doğru sonuçları uygulamaya koymayı başarmak, başarabilmekle doğru orantılıdır. Baki selam Sami ÇAKIR Ak Parti Kocaeli Milletvekili"