İYİ Parti Gebze İlçe Teşkilatı’nın ikinci olağan kongresine doğru İYİ Parti Gebze İlçe Teşkilatı’nda basın toplantısı düzenleyen İYİ Parti Gebze İlçe Başkanı ve başkan adayı Avukat Burak Uluköylü kongrenin ardından sahaya ineceklerini ve insan odaklı siyaset yapacaklarını, siyasette önceliklerinin ahlak olduğunu söyledi. Uluköylü’ye basın toplantısında İYİ Parti Gebze İlçe yönetim kurulu üyeleri ile Gençlik Kolları Başkanı Oğuzhan Şahin eşlik etti. 
400 DELEGE OY KULLANACAK 
İYİ Parti Gebze İlçe Teşkilatı’nın 16 Şubat Pazar günü 10.00-17.00 saatleri arasında Ramada Encore Otel’de gerçekleşecek ikinci kongresinde 400 delege 33 asil, 33 yedek olmak üzere 66 kişilik yönetimle birlikte 100 il delegesini belirleyecek. Kongreye İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan ile genel başkan yardımcıları katılacak. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise Kocaeli’de ilçe kongrelerinin tamamlanmasının ardından memleketi Kocaeli’de üç gün sürecek programlara katılacak. İYİ Parti Gebze İlçe Teşkilatı kongrenin ardından Anibal Sapağı, Yalızlar İş Merkezi’ndeki mevcut yerinden Hükümet Caddesi üzerinde yeni kiraladığı yerine taşınacak. 

ALTERNATİF OLARAK GÖRÜLDÜ 
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşenir’in 3-4 yıl önce başlatmış olduğu bir demokrasi mücadelesi içinde yer aldıklarını belirten Başkan Uluköylü sürece dair bir değerlendirmede bulundu. Dönemin iktidarı tarafından hukukun ve Akşener’in mücadelesinin önünün tıkandığına işaret eden Uluköylü, “O dönemki mücadele herkesin ilgisini çekti. Bu takibin sonunda Türkiye siyasetindeki alternatifsizlik içerisinde Meral Akşener bir alternatif olarak görüldü. Bir referandum süreci yaşadık ve bu oylama yapılırken genel başkanımız çok ciddi bir mücadele verdi ve bu mücadele toplumun her kesiminin teveccühünü aldı ve 25 Ekim 2017 tarihinde İyi Parti’nin kuruluşu tamamlandı” dedi. Uluköylü, İYİ Parti’nin 18 yıllık AKP iktidarı döneminde kurularak ilk genel seçimde yüzde 10 barajını aşarak Meclis’e giren tek parti olduğunu hatırlattı.
İYİ PARTİ’NİN BİLEŞENLERİ  
İyi Parti’nin bileşenlerinin memleketin bayrağı, ezanı, birliği, Cumhuriyet ilkeleri ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'le sorunu olmayan tüm kesimler olduğunu kaydeden Uluköylü yerel seçimlerde de 
Millet İttifakı adaylarının İstanbul, Ankara ve Adana gibi büyükşehirlerde sonuca giderek Türkiye’deki “tek parti rejimi”nin omurgasına ağır hasar verdiğini kaydetti.

ÇARŞAF LİSTEYLE DELEGE SEÇİMİ 

İYİ Parti olarak ikinci olağan kongre sürecine girdiklerini hatırlatan Uluköylü süreç içinde Özhan Aşkın Öztürk’ün görevden alınmadığını, özel nedenlerinden dolayı affını talep ettiğini tekrarladı. 24 Aralık 2019 tarihi itibariyle göreve atandığını hatırlatan Uluköylü geride kalan 50 günlük süreçte sahada olmaya özen gösterdiklerini söyledi. Hiçbir siyasi partide olmadığı şekilde çarşaf listeyle delege seçimine gittiklerini kaydeden Uluköylü toplam 400 delegenin şeffaf ve demokratik bir şekilde belirlendiğini dile getirdi. 

DELEGEYE GÜVENİYORUZ

Uluköylü, “Atandığım günden bu yana tüm demokratik kanalları işleterek, Gebze’de İYİ Parti’yle adı anılan tüm herkesle bir araya geldik ve bunda da başarılı olduğumuzu görüyorum” dedi. Kongrede seçime günümüz itibariyle şahsının başkanlığındaki tek listeyle kongreye gidileceğini kaydeden Uluköylü kalan kısa sürede başka aday veya adayların çıkması halinde herhangi bir müdahilliklerinin olmayacağını belirtip, “O olasılıkta söz delegenin olacaktır. Kararı delege verecektir” dedi. 

ÇOK ÇALIŞACAĞIZ

Uluköylü, “ Memleketin ve milletin umudu olmuş Meral Akşener’in öncülüğünde Gebze’de İYİ Parti’yi şaha kaldıracağız. Türk siyasetinin tüm kesimlerini sürece dahil etmek istiyoruz. Geride kalan iki yıl boyunca dedikodulardan ötürü biz ne olduğumuzu anlatmaktan ziyade ne olmadığımızı anlatmak zorunda kaldık. Kongreden sonra maratonumuza daha sağlıklı bir şekilde devam edeceğiz” dedi. Uluköylü kongreye tüm siyasi partilerin ilçe başkanları ile sivil toplum örgütlerinin başkanları ve muhtarları da davet ettiklerini söyledi. 

HERKESİN BİR İDEOLOJİSİ VAR

İYİ Parti’nin eski MHP’liler, eski sosyal demokratlar… tarafından kurulduğuna dair yaklaşımları ise gerek bireylere gerek kurumlara bir hakaret olarak gördüklerini belirten Uluköylü, “Herkesin bir ideolojisi ve kimliği var. Bizim içimizde birçok bileşen var. Vatan sevgimiz bizim olmazsa olmazımız, biz bunun üzerine İYİ Parti ceketi giydik. İYİ Parti’nin herhangi bir siyasi partinin muadili ve ekurisi olarak gösterilmesi etik değil” diye konuştu.

ÖNCELİĞİMİZ VATAN

Siyasette ahlak ve etiğe büyük önem verdiklerini, ahlaklı bir siyaset yaptıklarını kaydeden Uluköylü yeni yönetimi Gebze’nin tüm kriterlerini gözeterek oluşturduklarını belirtip, “Birlik ve beraberlik içerisinde yola devam edeceğiz. Kongreden sonra sahada olacak, insan odaklı bir siyaset yapacağız. Gebze çok önemli bir bölge, Türkiye’nin aynası konumunda. Burada elde edeceğimiz başarı, Türkiye’ye de yansıyacak. Gebze’nin saymakla bitmez artılarının yanı sıra eksiklerini de öne çıkartarak siyaset yapacağız. Öncelikleri vatan ve bayrak olan herkesle yolumuza devam edeceğiz. İyi Parti, iyilik hareketidir. Bizim siyaset anlayışımız budur” dedi.

Editör: TE Bilisim