Yeniden Refah Partisi Gebze İlçe Divanı, İl Başkan Yardımcıları ,Maşallah Sögüt,YılmazKaragülle,Kamil Tökgöz, İl yönetim kurulu üyeleri Basri Çayır, Celal Dülger,Mustafa Kabaca, Salih Ergün, Ali Daştan,Şahin Karagöz’Gençlik Kollari İl Başkan Yardımcısı Yücel Gök’un katılımıyla gerçekleşti.

Divan Kurulu üyeliğini Serkan Malkoç,Fatih Ergün ve Ali Taştan’dan oluştu Divanın oluşmasının ardından Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan divanda Selamlama konuşmasını İlçe Başkanı Engin Kılıç Yaptı. Kılıç konuşmasında; Pekçok mahalle ve Köy temsilciliklerimizi oluşturduk bu hedefler doğrultusunda Gebze’de her eve teşkilat çalışmalarımız hakında bilgi ulaştırmak ve beraber çalışmak doğrultusunda girmek olduğunu söyledi. Milli Görüş’ün tek başına iktidar olacağı ikinci 40 yılı başlattık. Bizler yıkmak için değil, ayrıştırmak için değil, ötekileştirmek, suçlamak için değil, hiçbir ayrım gözetmeksizin 82 milyon insanı kucaklamak için geliyoruz inşallah. Bundan dolayıdır ki birinci 40 yılda koalisyon ortağı olduktan sonra ikinci 40 yılda tek başına iktidar olacağı ikinci 40 yıl başlamıştır. Türkiye'nin her yerinde yapılan siyasi toplantılarda Milli Görüş ve Erbakan heyecanı başlamıştır. İkinci 40 yıl harekâtı bütün ezilenlere gariplere hayırlı olsun. Bizim gücümüz ihlas, samimiyet ve şuurundan kaynaklanıyor. Mevcut iktidar gitsin de kim gelirse gelsin siyaseti değil ülkenin sorunları çözülsün de kim çözerse çözsün anlayışıyla geliyoruz. Eksik olanları tamamlamak, yapılan yanlışları düzeltmek için geliyoruz. Yeniden Refah Partisi olarak adım adım bütün Türkiye'yi hep beraber inşa edeceğiz. Fakire sayısını artıran değil fakirliği ortadan kaldıran siyaset yapacağız dedi.

İlçe başkanı Engin Kılıç’ın ardından İl Eğitim Başkanı Maşaallah Sögüt ilçe teşkilatına Eğitim verdi. Maşaallah Söğüt Konuşmasında;

Yeniden Refah Partisi, milletimiz tarafından yüzyıllardır özümsenmiş bulunan Millî Görüş zihniyetini ve "Önce Ahlak ve Maneviyat" prensibinin her alanda hâkim kılınmasını temel alır, kaba kuvveti değil, hak ve adaleti üstün tutar, bütün insanlığa ve mahlûkata şefkatle muameleyi esas alır. Güçlü olanın haklı sayıldığı değil, haklı olanın güçlü olduğu bir Türkiye ve dünya için mücadele edeceğiz.

Yeniden Refah Partisi; Her türlü zulmü ve haksızlığı ortadan kaldırmayı, iyinin, güzelin, faydalının, adaletin, doğrunun hâkim olmasını temin edici faaliyetlerde bulunmayı, milli ve manevi değerlere bağlı, ahlaklı ve faziletli bir toplum inşa etmeyi, bireylerin her alanda temel hak ve hukuklarının korunmasını siyasi anlayışının temel referansı olarak kabul eder.

Öncelikle milletimize olmak üzere, tüm insanlığa adalet, refah, huzur ve barış, insan hakları, izzet ve onur sağlamak için çalışır. Ülkemizin ve milletimizin menfaatlerini daima ön planda tutar, ülkemizin her bakımdan üstün ve saygı duyulan bir konuma ulaştırmak için çalışacağız.

Millet iradesinin üzerinde hiçbir beşerî güç yoktur.ilkesi ile hareket edeceğiz. Hukuku üstün tutan bir ülkenin vazgeçilmez unsuru olan "kuvvetler ayrımı" ilkesini benimser.

Bütün insanlara din, dil, ırk ayrımı gözetmeden adil davranır, başta milletimiz olmak üzere, bütün insanlığın maddi ve manevi sıkıntılarından kurtarılması için çalışacagiz.

Yeniden Refah Partimizin ana hedefi; milletimizin manevi ve maddi alanlarda kalkınmasını gerçekleştirerek, huzur ve refaha ulaşmasını sağlamaktır. Bununla birlikte, ülkemizin öncülüğünde, tüm insanlığın kurtuluşu için ilmi, iktisadi, siyasi ve ahlaki alanlarda gerekli adımların atılmasıdır.

Manevi kalkınmamızı gerçekleştirmek için;

Milletimizin; milli ve manevi değerlerimiz etrafında birleşmesi ve bölünmez bir bütün teşkil etmesini sağlayacağız.

Hiçbir ayrım gözetmeksizin tüm vatandaşlarımızın temel hak ve hürriyetlerini tam manasıyla teminat altına alacağız.

Milletimizin; birlik, beraberlik ve kardeşliğini güçlendireceğiz, toplumsal huzur ve barış ortamını tam manasıyla tesis edeceğiz.

Toplumun ve ülkenin teminatı olan, milli ve manevi değerlerimizin korunması ve yeni kuşaklara aktarılmasında hayati öneme sahip olan aile kurumunun korunması ve güçlendirilmesi için çalışacağız.

Devlet-millet kaynaşmasını sağlayacağız.

Anayasamızın 10 ve 14. maddelerinde ifadesini bulan insanın manevi varlığının gelişmesi ve yine anayasamızın 11, 19, 22, 26, 29. maddelerinde vurgulanan hak, adalet, ahlak ve fazilete dayalı sosyal düzenin vazgeçilmezliğini esas alan, ahlak ve maneviyatı üstün tutan görüşü temel alacağız.

Eğitim sistemimizi bilimsel bilgiler kadar ahlak, maneviyat ve fazileti de önceleyen şekilde kurgulayacağız.

Ve yine manevi kalkınmamızın tesis edilmesi ve milletimizin yeniden örnek bir medeniyet inşasını başarması için; şanlı tarihimizle iftihar eden, inancımızdan kaynaklanan temel değerlerine bağlı, her türlü taklitçilikten uzak, milli ve tarihi şahsiyetinin ve sorumluluğunun idrakinde olan bir bilinçle hareket edeceğiz.

Partimizin maddi kalkınma bakımından ana hedefi; ülkemizi uluslararası alanda en güçlü, müreffeh ve gelişmiş bir seviyeye çıkartarak, "Yeniden Büyük Türkiye" idealine ulaşmaktır.

Maddi kalkınmamızı sağlamak için; anayasamızda belirtildiği gibi, istisnasız her vatandaşımız için insanlık onuruna yaraşır bir yaşam kalitesinin hayata geçirilmesini sağlayacağız, bireysel ve sosyal refahı temin edeceğiz. Dedi.Sözlerini Nefreti karların üzerine yazacağız.Güneş erisin karlarerisin diye. Sevgiyi,dostluğu kardeşliği yeni doğmuş bebeklerin yüreğine yazacağız.Onlarla büyüsün Tümdünyayı sarsın diye Milletimiz için biz varız. Divanımız hayırlara vesile olsun dedi. Ardından Gebze gençlik Kolları Teşkilat Başkanı Cabir Bilikci Raparunu sundu ve Tüm gençleri Yeniden Refah Çatısı altında birleşmeye çağırdı.

Editör: TE Bilisim