Milli takım karşılaşmaya Doğuş, Melih, Cedi, Ersan ve Semih beşiyle başladı. Birleşik Devletler ise Kemba Walker, Donovan Mitchell, Jayson Tatum, Harrison Barnes ve Myles Turner beşiyle başladı.

İlk periyotu ABD 26-21’lik üstünlükle geçti.

Karşılaşmanın 2. çeyreğinde de üstünlüğünü sürdüren ABD, devre arasına Türkiye karşısında 47-42 önde girdi.

Asla geri adım atmayan 12 Dev Adam üçüncü çeyreği 19-18 önde kapattı. Son çeyreğe 65-61 geride giren millilerin pes etmeye hiç niyeti yoktu.

Öyle ki maçın bitimine 12.3 saniye kala Ersan İlyasova'nın basketiyle Türkiye maçta ilk kez 81-79 öne geçti.

ABD, son saniyede Jason Tatum ile 3 sayılık atış denedi. Cedi Osman'ın faulünün ardından Tatum, kullandığı 3 serbest atışın 2'sini sayıya çevirdi ve normal süre 81-81 berabere tamamlandı.

Uzatmalarda devşirme oyuncumuz Wilbekin ve Melih Mahmutoğlu’nun sayılarıyla 89-84 öne fırlasak da Birleşik Devletler 1 dakikada yakaladığı 7-0’lık seri ile skoru 91-89’a getirdi.

Hala söyleyecek sözü olan Cedi’den gelen 3 sayılık oyunla bitime 12 saniye kala 92-91 öne geçtik. İhtiyacımız olan yalnızca 1 savunmaydı. Doğuş, Amerikalıların elinden topu söküp aldı ve süreyi geçirmek istemeyen ABD’li oyuncular sportmenlik dışı faul yaptılar. Önce Doğuş ardından Cedi çizgiden ikide sıfır ile ayrılınca Amerikalılar bu ikramı geri çevirmedi ve sahadan 93-92 mağlup ayrıldık.

Bize tarifi mümkün olmayan hisler yaşatan milliler E Grubu’ndaki son maçında Perşembe günü 11:30’da Çekya ile karşılaşacak.

Editör: TE Bilisim