Takımın önemli sponsorlarından Gebze Mobilyacılar Çarşısı Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Ayaydın ile yardımcısı Murat Koç’un düzenlediği Kahvaltılı Basın Toplantısı’na Kulübün Başkan Vekili  Ebru Alaca, Antrenör Halim Bayram ve yardımcı antrenör Aziz Bora ile Kız Basketbol Takımıyla birlikte katılan SAMASK  Spor Kulübü Başkanı Nagehan Malkoç, maddi durumu iyi olmayan veya sosyal risk altında olan kız çocuklarını spor yoluyla yeni arkadaşlıklar kurmasını, iletişim ve liderlik becerilerinin gelişmesine, takım olmayı öğrenmeye, yeteneklerini sergilemeye yardımcı olmada ve sosyalleşmesine katkı sunarak hayata hazırlanmaları için kurduklarını söyledi.

DERNEK YERİNE KULÜP KURDULAR

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında bir gurup arkadaşıyla bir araya gelerek maddi durumu iyi olmayan ailelere yardım amaçlı bir dernek kurma fikriyle yola çıktıklarını söyleyen Negehan Malkoç, daha sonra bu fikrin spor kulübü kurma yönünde geliştiğini aktardı.

Kendisinin de eski bir sporcu olduğunu kaydeden SAMASK Spor Kulübü başkanı Nagahan Malkoç, 2017 yılında kurdukları ve bünyesinde atletizm, basketbol, yüzme, izcilik ve halk oyunlarının bulunduran kulübün, 2018 yılından itibaren atletizm ve basketbolda aktif olarak yarışmalara katıldığını açıkladı.

KISA SÜREDE ŞAMPİYONLUKLAR YAŞADILAR

Atletizmde 24, basketbolda ise 45 lisanlı sporcularının bulunduğunu aktaran Kulüp Başkanı Nagehan Malkoç 2019-2020 yıllarında içerisinde 3 Türkiye Şampiyonluğu, 2 Türkiye ikinciliği ve takım halin Kocaeli şampiyonu olma başarısı gösterdiklerini kaydetti.

Basketbol’da ise 2018-2019 Lig Sezonu’nda U11-U12 Kız Basketbol takımlarının İl Şampiyonluğu’nu kazandIğını belirten Nagehan Malkoç,  U14 Kız Basketbol Takımı’nın ise  İl üçüncüsü olma başarısını gösterdiğini aktardı. Şu an devam eden müsabakaların ardından U14 Kız Basketbol takımının bütün maçlardan galip gelerek Marmara Bölge Şampiyonu olduğunu ve Adana’da yapılacak olan yarı finallere katılmaya hak kazandığını söyleyen Malkoç, bu başarıda büyük payın Kulübün Başkan Vekili Ebru Alaca ve Antrenör Halim Bayram ile yardımcısı Aziz Bora’ya ait olduğunu ifade etti.

AYAYDIN; BİZE FIRSAT VERDİKLERİ İÇİN SMASK SPOR KULÜBÜ’NE TEŞEKKÜR EDERİZ

SAMASK Spor Kulübü’nün ana sponsorlarından olan Gebze Mobilyacılar Çarşısı Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Ayaydın basın toplantısında yaptığı konuşmasında kısa sürede başarıdan başarıya koşan kız çocukları için gurur duyduğunu ifade ederek, her vatandaşın yapması gereken gereken katkıyı sunduklarını ve bu durumdan da mutluluk duyduklarını açıklayarak, ‘’ Gebze Mobilyacılar Çarşısı olarak sosyal sorumluluk projesi kapsamında daha önceden de desteklerimiz olmuştu, ancak 2020 yılı içerisinde bu desteklerimizi daha da artırarak çok daha fazla sosyal sorumluluk projesinin içerisinde olacağız. Bu anlamda ihtiyaç sahiplerinin her derdine dokunmak istiyoruz, bu nedenle Nagehan hanıma ve ekibine çok çok teşekkür ediyorum, çünkü bizim yapmak istediklerimiz için bize fırsat verdiler. Biz aslında bir şey yapmış değiliz, bizim yapmak istediğimiz konuda bize destek verdiler. Bu anlamda kızlarımızı da başarılarından dolayı tebrik ediyorum, üzerimize ne düşüyorsa Murat Koç kardeşimle birlikte seve seve yerine getirmeye hazırız. ’’ dedi

MALKOÇ ; ERDAL AYAYDIN BİZİ ÇOK YÜREKLENDİRDİ

SAMASK Spor Kulübü Başkanı Nagehan Malkoç ise Gebze Mobilyacılar Çarşısı yönetim Kurulu Başkanı Erdal Ayaydın’ın yaptığı açıklamaların kendilerini daha da yüreklendirdiğini ifade ederek, ‘’Ülkemiz için en iyi şeyleri yapmak, aktarmak, kazandırmak için yıllarca mücadele ettik, bu saatten sonra tüm bilgilerimizi gençlerimize aktarmak istiyoruz. ancak takdir edersiniz ki, bu konuda ailelerin de fikirleri çok önemli, çünkü bu konunun diğer ayağını oluşturan kız çocuklarımızın ailelerini de ikna etmek durumundayız. bu konuda başarılı olduk, onlara sporu ve hareketli yaşamı anlatıyoruz, spor insan sağlığı üzerindeki olumlu faktörlerini anlatıyoruz ve kızlarını kulübümüze vermeye sıcak bakmayan bir çok aile ile sabırla yaptığımız görüşmelerin ardından ikna ettik. İlk önceleri tereddütle yaklaşan bir çok aile şuanki durumdan oldukça mutlu.

Editör: TE Bilisim