Küllerinden doğan yeşil siyahlılar, 1877 Alemdağspor’u 3-0 devirerek puanını 64’e yükseltti.

Türkiye liglerindeki tüm maçlar gibi bu maç da seyircisiz oynandı. 12. adamdan yoksun Kocaelispor maça hızlı başladı. Etkili atakları gole çeviremeyen körfez ekibi kilidi 41. dakikada açtı. Takımın önemli oyuncularından Mesut Özdemir bu sezonki ilk golünü attı.

İlk yarıyı 1-0 önde kapatan Kocaelispor farkı açarak rahatlamak için ikinci yarıya da hızlı bir giriş yaptı. 57. dakikada 1877 Alemdağspor oyuncusu Çetin Turan direkt kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

Takımın yıldızı Burak Süleyman 80. dakikada farkı ikiye çıkartan golü buldu. Golden 1 dakika sonra Erdinç Karakaş ikinci sarı kartı gördü ve Kocaelispor’u 10 kişi bıraktı.

Golcü Burak Süleyman 84. dakikada kendisinin ikinci, takımının üçüncü golünü attı ve skoru tayin etti.

Zirvedeki yerini sağlamlaştıran Kocaelispor ligin bitimine 5 hafta kala en yakın takipçisi Belediye Derincespor’a 14 puan fark atmış durumda. 3. sıradaki Turgutluspor 1 maç eksiğiyle 49 puanda bulunuyor.

Turgutluspor eksik maçında puan kaybı yaşadığı takdirde Kocaelispor haftaya Fatsa Belediyespor karşısında şampiyonluğunu ilan etme fırsatını yakalayacak.

Editör: TE Bilisim