Kocaelispor, bugün (cumartesi) 3. Lig 2. Grup 4. hafta mücadelesinde 9 puan ile grubun lideri Turgutluspor’u Kocaeli Stadyumu’nda oynanan maçta konuk etti. Liderliğe yükselmek için sahaya çıkan yeşil-siyahlı temsilcimiz, beklenen başlangıcı yapamadı ve konuk Turgutluspor’a oyununu kabul ettirmekte zorlandı. Dakikalar henüz 4’ü gösterirken sol taraftan köşe vuruşu kullanan Turgutluspor’da topa iyi yükselen Abdülkadir Akyıldız’ın kafa vuruşu, direğin dibinden dışarı çıktı.
İLK YARIYI 1-0 GERİDE KAPATTIK
Bu pozisyonun ardından biraz daha silkelenen Kocaelispor, özellikle Burak Süleyman ile etkili olmaya çalışsa da, üçüncü bölgede yaptığı pas hataları nedeniyle istediği gol pozisyonlarını üretmekte zorluk çekti. Taraftar desteğini arkasına alan Kocaelispor karşısında oyun disiplinini bozmayan konuk ekip, 23’üncü dakika kazanılan köşe vuruşunda topu filelere yollayan Samet Günhan’ın golüyle 1-0 öne geçti. Bu golle geriye düşen temsilcimiz, 29’da Burak’ın ara pasında topla buluşan Yakup ile net bir pozisyondan yararlanamadı ve ilk yarı 1-0 sona erdi.
YAKUP SAHNEYE ÇIKTI
İkinci yarıya taraftarının desteği ile daha istekli başlayan Kocaelispor, beraberlik golünü bulmakta gecikmedi. Dakikalar 48’i gösterdiğinde sol kanattan Burak Süleyman’ın içeriye çevirdiği topu filelere yollayan Yakup Alkan, maçta skoru 1-1’e getirdi. Golle birlikte tempoyu arttıran temsilcimiz, oyunu rakip yarı alana yığdı. Galibiyet golü için yüklenen yeşil-siyahlılar, 67’inci dakikada oyuna sonradan dahil olan Feridun’un ortasına net bir kafa vuruşu yapan Yakup ile etkili olsa da skoru değiştiremedi.
ZİRVEYE YERLEŞTİK
Her geçen dakikada baskısını daha da arttıran Kocaelispor, aradığı golü 71’inci dakikada günün yıldız ismi Yakup ile buldu. Burak Süleyman’ın sağ kanattan içeriye attığı ara pası usta bir vuruşla filelere gönderen Yakup Alkan, temsilcimizi 2-1 öne geçirdi. Kalan dakikalarda skoru korumasını bilen Kocaelispor, Turgutluspor’u 2-1 mağlup ederek puanını 10 yaptı ve rakibini geride bırakarak 3. Lig 2. Grup’un yeni lideri oldu. Umut KARAGÖZ

STAT: Kocaeli Stadyumu
HAKEMLER: Celal Bayraklı **, Muhammet Sait Emre Alagöz **, Yusuf Susuz **
KOCAELİSPOR: Volkan Mert **, Erdinç **, Kemal Can **, Taha Batuhan ***, Semih ***, Serdar Ümit ** (Dk 83 Mert **), Mesut ***, Gökdeniz *** (Dk 59 Feridun **), Talha ** (Dk 77 Sefa **), Burak Süleyman ***, Yakup ***
TURGUTLUSPOR: Fatih **, Muhammet **, Mehmet **, Yiğit ***, Emre **, Samet ** (Dk 72 Kadir *), Mithat **, Yasin ** (Dk 74 Alperen), Necmi **, Abdülkadir **, Onur * (Dk 13 Ferhat **)
SARI KARTLAR: Dk 19 Yakup, Dk 34 Mesut, Dk 61 Taha Batuhan, Dk 78 Sefa (Kocaelispor) Dk 33 Necmi (Turgutlu)
GOLLER: Dk 23 Samet, Dk 49 ve 71 Yakup

Editör: TE Bilisim