Bu sezonla birlikte katılımcı takım sayısı 18'e yükselen Euroleague, 34 maç sonunda ilk 8'e giren takımların yoluna çeyrek finalde devam ettiği bir formata sahip. Çeyrek final serisinde 3 galibiyete ulaşan takımlar adını dörtlü finale yazdıracak. 

Normal sezonu ilk dörtte bitiren takımlar, çeyrek finallerde ev sahibi avantajına sahip olacak. Lig sıralamasına göre çeyrek final eşleşmeleri 1-8, 2-7, 3-6 ve 4-5 şeklinde gerçekleştirilecek.

Ligde normal sezon 10 Nisan 2020'de bitecek. Play-off çeyrek final serileri ise 21 Nisan-6 Mayıs tarihlerinde oynanacak. Dörtlü Final ise 22-24 Mayıs'ta Almanya'nın Köln kentinde yapılacak.

10 ülke takımı yer alıyor

THY Avrupa Ligi'nde bu sezon 10 ülkenin takımları mücadele edecek.

Avrupa Ligi'nde 4 takımla en fazla temsil edilen ülke İspanya olacak. İspanya'yı A lisansına sahip Real Madrid, Barcelona ve Baskonia'nın yanı sıra ULEB Avrupa Kupası'nı kazanan Valencia, bu sezon Avrupa Ligi'nde temsil edecek.

Organizasyonda dört İspanyol takımının yanı sıra Rusya'dan üç (CSKA Moskova-Khimki-Zenit), Yunanistan (Olympiakos-Panathinaikos), Almanya (Bayern Münih-Alba Berlin) ve Türkiye'den ikişer, İtalya (AX Armani Exchange Olimpia Milan), Sırbistan (Kızılyıldız mts), İsrail (Maccabi FOX), Litvanya (Zalgiris) ile Fransa'dan (ASVEL) birer takım mücadele edecek.

Temsilcimiz Fenerbahçe Beko, Real Madrid'e deplasmanda 81-77 kaybetti.

Bir diğer temsilcimiz Anadolu Efes bu akşam 20:30'da Barcelona'yı Sinan Erdem Spor Kompleksi'nde ağırlayacak.

Editör: TE Bilisim