İSTANBUL (AA) -Türkiye Satranç Federasyonu ve Tuzla Belediyesi iş birliği ile 81 ilden 1569 kişi, online gerçekleştirilen satranç turnuvasına katıldı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, her yıl Şelale Eğitim Parkı’nda yüz yüze gerçekleştirilen satranç turnuvası, bu sene yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında online olarak gerçekleştirildi. Turnuvada birinciye akıllı telefon, ikinciye tablet, üçüncüye ise akıllı saat hediye edildi. Yapılan turnuva ile hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamaları boyunca evlerinde kalan vatandaşların düşünme, çözüm üretme ve strateji geliştirme konusunda yeteneklerini artırmaları amaçlandı.

Konuya ilişkin Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı'nın şu görüşlerine yer verildi:

''Bu yıl dördüncüsünü gerçekleştirdiğimiz satranç turnuvamız geniş bir katılımla tamamlandı. Gönlümüzden geçen inşallah önceki yıllarda olduğu gibi yine gençlerimizle bir araya gelerek bu tür turnuvaları bir şölen havasında gerçekleştirmek. Özellikle benim gerçekten çok önemsediğim satranç, stratejisi, hamlesi, planlaması, projelendirmesi ve çocuklara kattığı düşünme kabiliyetini çok önemsiyorum. Gençlerimize satrancı oynamalarını tavsiye ediyorum. Mutlaka yavrularımızı satranç öğrenmeye ve oynamaya yönlendirmemiz lazım. Ben turnuvaya katılan tüm sporculara, ailelerine ve Türkiye Satranç Federasyonu’na teşekkür ediyorum.''

Kaynak: aa